Activiteiten School voor Occulte Meditatie en Esoterische Genezing - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Activiteiten School voor Occulte Meditatie en Esoterische Genezing

Januari 2021 > Week 2
Naamloos 1

School voor Occulte Meditatie en Esoterische Genezing

 

Information on courses in English: see website

 

www.schoolofoccultmeditation.com  

 

Volle Maan Meditaties

 

Elke avond kan apart bijgewoond worden.

 

 28 januari (Aquarius) 2021​

20.00-21.45h​

 

Nieuwe Maan Transformatie Cirkels 

 

Elke avond kan apart bijgewoond worden.

 

​10 februari (Aquarius) 2021​

20.00-21.45h​

 

Cursus Occulte meditatie

  

7 donderdagavonden

4/02 – 11/02 - 18/02 - 25/02 - 4/03 - 11/03- 18/03 2021

19.30 -22.00 h

 

Opleiding Esoterische Genezing

 module 1

 Werken met en in het etherisch lichaam

  

3 opeenvolgende dagen

 Dinsdag 26 januari

 Woensdag 27 januari

 Donderdag 28 januari 2021

 10 - 18 h

 

Individuele Consulten

 

Begeleiding en heling van de mens als fysiek én spiritueel wezen (meditatie, heling, energetisch werk, eventueel aangevuld met meer lichamelijke behandelingen).

 

 

 

 

 Volle Maan Meditaties

maandelijks

 

​28 januari (Aquarius) 2021​

20.00-22.00h​

 

Meditatie in groep. Iedereen welkom.

Elke avond kan afzonderlijk bijgewoond worden.

 

"De meditatie van de ziel is ritmisch en cyclisch van aard, zoals alles in de kosmos. De ziel ademt en daardoor leeft haar vorm. Het ritmisch karakter van de ziele-meditatie moet de aspirant in zijn leven niet over het hoofd zien. In de gehele natuur is er eb en vloed en in de getijden van de oceaan hebben wij een prachtig beeld van een eeuwige wet. Dit illustreert de gedachte van een cyclisch antwoord op de ziele-impulsen gedurende de activiteiten van de meditatie in de morgen, tijdens een herinnering op de middag en bij een overzicht tijdens de avond. Een grotere eb en vloed worden ook aangeduid in de twee aspecten van de volle en van de nieuwe maan.

Ten tijde van de volle maan is het bijna alsof er een deur plotseling wijd open gaat die anders dicht is. Door die deur is toegang mogelijk; door die deur of die opening kan men in contact komen met energieën die anders onbereikbaar zijn; door die deur kan men de Hiërarchie van deze planeet en de werkelijkheid benaderen, hetgeen anders niet mogelijk is." (Alice A. Bailey)

begeleid door Hilde De Smet

 

13 euro / avond

 

Meer info en inschrijven

 

 

Nieuwe Maan Transformatie Cirkels

Maandelijks

 

10 februari (Aquarius) 2021​

20.00-22.00h

De periode van de nieuwe maan is de donkerste in de maand. De maan, de belichaming van ons fysieke en emotionele zelf, staat tussen de aarde en de zon, symbool van onze Ziel of hogere Zelf, in.

In deze tijd komen we bijeen om door middel van ceremonie en ritueel energieën te transformeren, duistere stukken in onszelf, maar vooral ook in het collectief onderbewuste van de mensheid.

Zeker in deze coronatijden waarin massavorming en angstig tunneldenken de overhand heeft en het doel alle middelen lijkt te heiligen, is dit werk erg nodig.

Elke avond kan afzonderlijk bijgewoond worden.

 

​​

De meditatie van de ziel is ritmisch en cyclisch van aard, zoals alles in de kosmos. De ziel ademt en daardoor leeft haar vorm... In de gehele natuur is er eb en vloed en in de getijden van de oceaan hebben wij een prachtig beeld van een eeuwige wet... Een grotere eb en vloed worden ook aangeduid in de twee aspecten van de volle en van de nieuwe maan.

(Alice A. Bailey)

begeleid door Hilde De Smet

 

13 euro / avond

 

Meer info en inschrijven

Cursus Occulte Meditatie

7 donderdagavonden

 

4/02 - 11/02 - 18/02 - 25/02 - 4/03 - 11/03- 18/03 2021

19.30-22.00h

voor mensen die willen leren mediteren, maar zeker ook voor mensen die al ervaring hebben, maar hun meditaties en spiritualiteit verder willen verdiepen...

 

"In wezen dient meditatie om eenlijnigheid te helpen bevorderen en aldus het contact met het Hoger Zelf mogelijk te maken..."(Alice A. Bailey)

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod

(geïnspireerd op het boek "Occulte Meditatie" van Alice A. Bailey):

- Het belang van Meditatie

- Punten waarmee rekening wordt gehouden bij het voorschrijven van een Meditatie

- Het gebruik van het Heilig Woord bij Meditatie

- Gevaren die bij Meditatie moeten worden vermeden

- Het gebruik van Vorm bij Meditatie

- Het gebruik van Kleur en Klank bij Meditatie

- Benadering van de Meesters door middel van Meditatie...

- Loutering van de Voertuigen (het fysieke, emotionele en mentale lichaam)

- Het exoterisch Leven van Dienst

door Hilde De Smet

220 euro voor de 7 avonden

 

Meer info en inschrijven    

 

Esoterische genezing

Module 1

Werken met en in het etherisch lichaam

3 dagen

Dinsdag 26 januari

Woensdag 27 januari

Donderdag 28 januari 2021

10 - 18 h

 

veganistische - vegetarische lunch inbegrepen

 

Al mijn hele leven was heling één van mijn voornaamste interesses. Wat is het dat een mens heelt in al zijn "lichamen": fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel? Helen is veel meer dan genezen. Dit is de voornaamste reden dat ik geneeskunde gestudeerd heb. Na mijn universitaire studie heb ik traditionele Chinese geneeskunde, homeopathie, kruidengeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde... gestudeerd.  En werd ik ingewijd in of bestudeerde ik verschillende helingssystemen: Reiki, de Alchemic Healing van Tareth, de Reconnection, Quantum Touch, de Helende Reis, hypnose en trance, en verschillende sjamaanse helingswijzen. Allen waren heel bijzonder en prachtig, maar voor mij omvat de Esoterische Genezing, beschreven door de leraar van Alice A. Bailey, de Tibetaan Djwal Khul, al deze andere systemen. Het is een helingsmethode, waar je al die andere systemen in kan integreren, en je kan je er oneindig in verdiepen naarmate je bewustzijn verruimt.

​Ik heb besloten het systeem aan te leren in verschillende modules, zodat ieder zijn tijd kan nemen in elke module te groeien en ermee te werken. Sommige modules kunnen ook apart gevolgd worden.​

 

In deze 3 dagen zullen we:

- energie leren voelen en geleiden

- ons lichaam en dat van anderen leren scannen

- magnetisme in onze handen leren ontwikkelen en geleiden

- de subtiele lichamen / de samenstelling van de mens bestuderen

- de 7 grote chacra's besturen en ermee werken

- helen met planetair en zonne-prana (energie)​

 

door Hilde De Smet

Voor iedereen toegankelijk, met of zonder ervaring met energetische helingstechnieken​

 

393 euro voor de 3 dagen

vegetarische - veganistische lunch inbegrepen

 

Niemand wordt geweigerd om financiële redenen. Neem gerust contact op.​​

 

meer info en inschrijven

 

Individuele consulten

 

Heling en genezing zijn geen synoniemen. Veelal genezen we van een ziekte, maar zijn niet geheeld. Anderzijds wordt heling veelal gevolgd door genezing van het lichaam.

Het pad van heling vraagt moed en overgave. Om terug heel te worden, moeten we de blauwdrukken of denkmodellen van waaruit we leven, waardoorheen we naar de realiteit kijken en waardoorheen we telkens weer verwond worden, veranderen. De pijn, die we gans ons leven opgestapeld hebben en telkens weer voeden, moet worden gelost, zodanig dat elk moment nieuw kan zijn en niet de zoveelste herhaling van ons verleden. We leren de controle en onze overtuigingen van hoe het leven moet zijn, los te laten, en we laten gaan wat ons ziek maakt. Soms kan heling het leven dat we opgebouwd hebben, tijdelijk overhoop halen.

De verlangens, die niet, op de manier waarop wij het wensen, ingevuld worden, leren we in vraag stellen. We openen ons voor nieuwe mogelijkheden. 

Geleidelijk aan gaan we ons hart terug openen en ons terug verbinden met het grote Leven dat door ons heen stroomt. Heling treedt op wanneer licht en duister, goed en slecht ophouden te bestaan en we in vrede en volheid ons eigen leven kunnen en durven leven.

Meestal vindt heling plaats op een moment dat we diep door het leven geraakt worden, op een moment dat we buiten onze dagelijkse realiteit gaan staan. Die diepere lagen in onszelf kunnen we ook bereiken in een toestand van relaxatie, meditatie of tijdens een ritueel of ceremonie.  We betreden via visualisatie, klank, ademhaling, rituele handelingen of symbolen de mythische wereld van "fantasie" en archetypen in onszelf. We openen de deuren van ons onder- en bovenbewustzijn en komen in contact met wat Jung het "collectieve onderbewustzijn" noemde of als we nog verder gaan met de "ziel". We leren de vele verhalen en gezichten kennen, die ons onderbewust leiden, we leren naar onze innerlijke leiding te luisteren. Maar bovenal leren we de verhalen, die ons al een gans leven binden, te herschrijven; we gaan onderhandelen met de stemmen en de gezichten die in ons leven, we leren te helen in onszelf wat onvolledig is.

Door contact te durven maken met onze diepste emoties en instincten en licht te werpen op onze eigen duisternis, leren we vrede te sluiten in onszelf en kan heling optreden.

​​​

" Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven dirigeren en zal je het het lot noemen."​C.G.Jung

In de individuele consulten kunnen de volgende helingswijzen toegepast worden, veelal in een combinatie: Esoterische Genezing (Alice A. Bailey), Tonglen (Tibetaans boeddhisme), Alchemic Healing (Tareth), Reiki, geneeswijzen en energetische technieken uit de Inkatraditie (Peru) of uit de Toltectraditie (Mexico), de Alchemie van de gedachte, Emotional Freedom Technique (EFT).

 

Afhankelijk van de situatie, de toestand en de vraag kan dit aangevuld worden met andere technieken zoals (oor)acupunctuur, lichaamstechnieken zoals NST (neurostructural integration) of ESB (energetic structural balancing), licht- of klanktherapie of het toedienen van kruiden, supplementen, bloesems, essences of homeopathische middelen. 

 

meer info en afspraak maken

 

L O C A T I E

 

School of Occult Meditation

Rue du Bocage 5

1370 Jauchelette

 

M E E R  I N F O

 

info@schoolofoccultmeditation.com

0497/263754

www.schoolofoccultmeditation.com

 

 

Hilde De Smet studeerde in 2002 af als arts aan de KUL. Na één specialisatiejaar anesthesiologie, startte zij haar opleiding huisartsgeneeskunde aan de UGent. Reeds tijdens haar studies probeerde zij het mysterie van ziekte en gezondheid te doorgronden. Ze vond geen afdoende antwoorden in haar universitaire studie en volgde bijkomende opleidingen acupunctuur, auriculomedicinae , orthomoleculaire geneeskunde , homeopathie , ESB (energetic structural balancing) en NST (neurostructural integration technique). Verder volgde zij bijscholingen applied kinesiology , kruidenleer ...

Nadien volgde zij opleidingen bio-energetische trance  (BET) en hypnose. De laatste jaren verdiepte ze zich in genezing met kleur en klank.

In augustus 2019 heeft zij haar dokterspraktijk stopgezet en heeft zich volledig toegelegd op het geven van opleidingen over esoterie, heling en gezondheid (zie ook www.focusopgezondheid.com).Zij is ingewijd in de derde graad Reiki, de Alchemic Healing van Tareth en verdiepte zich in de Esoterische Genezing, beschreven in de werken van Alice A. Bailey. Zij is vertrouwd met ​sjamanistische helingstechnieken, vooral vanuit de Andestraditie (Peru), de Toltectraditie (Mexico) en de volkeren van het Amazonewoud.

​In haar persoonlijke zoektocht kwam zij in contact met en liet zich inspireren door zowel Oosterse als Westerse leraren. Reeds op jonge leeftijd voelde zij zich aangetrokken tot de werken van Alice A. Bailey en H.P. Blavatsky. Zij verdiepte zich in de Westerse esoterische traditie (The Golden Dawn, Dion Fortune...),  Keltische overleveringen, Oosterse spirituele stromingen en verdiepte zich in de leringen van autochtone Noord- en Zuid-Amerikaanse volkeren.

In haar werk probeert zij de leringen en helingssystemen uit verschillende tradities met elkaar in contact te brengen en te verenigen.

Zij is moeder van 3 zonen: Alex, Lucas en Victor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar de inhoud