Anders omgaan met verlies en conflict - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Anders omgaan met verlies en conflict

juni2022
Naamloos 1

 

Nieuwsbrief Iza-men zomer 2022

 

Anders omgaan met verlies en conflict

 

Lieve mens,

De voorbije jaren zijn op zijn zachtst gezegd een uitdagende periode geweest. Als maatschappij en als individu bevinden we ons in bijzondere tijden die ons uitnodigen om platgetreden paden te verlaten. Meer dan ooit is er nood aan verbinding vanuit het hart, aan creativiteit en aan vrijheid van denken. We verlaten een oude wereld om op een nieuwe manier samen te kunnen leven op deze aardbol.

Hoe kunnen we zelf – ondanks alle turbulentie- daar een steentje aan bijdragen?
Mensen die mij al een tijdje volgen weten dat ik gepassioneerd ben door de thema’s verlies en conflict. Beide aspecten van het leven duwen ons uit onze comfortzone en dagen ons uit om dieper in onszelf te duiken om een passend antwoord te kunnen bieden.

In de nieuwe wereld waar ik van droom is er waardering voor dat proces. In die nieuwe wereld mogen mensen liefdevol ruimte geven aan alles wat in hen leeft, mogen ze voelen en doorvoelen om van daaruit te doen wat echt bij hen past. Bewegen van binnenuit. Niet vanuit verwachtingen, beslissingen of blinde regeltjes van buitenaf. Niet vanuit weinig doorvoelde, blinde patronen. Maar vanuit het hart.

In die nieuwe wereld worden mensen omringd met respect en bevestiging.
Zo dragen we met z’n allen bij aan een collectieve wijsheid en vrede, waarbij niets of niemand uitgesloten dient te worden.

Droom jij daar ook van?

Misschien wil je dan wel graag inspiratie opdoen tijdens één van de activiteiten bij Iza-men?
Of misschien zoek je wel iemand die jou op een ‘andere’ manier kan begeleiden bij jouw verlies of conflict?

Voel je alvast welkom!

In deze nieuwsbrief:
Workshop 'Conflicten rond euthanasie' 
Workshop 'Verbonden blijven ondanks verlies'
Lichtcirkelmeditatie
Workshop 'Kijken naar het levenseinde'
Familiale bemiddeling
Familieopstelling
Helende massage

 

 

Anders omgaan met conflict en verlies 

Workshop ‘Conflicten rond euthanasie

Vrijdag 24 juni van 10u tot 17u
 

Euthanasie blijft een thema dat veel mensen beroert. Standpunten, verwachtingen, heftige emoties durven nogal eens een echt gesprek in de weg staan. Deze interactieve workshop is bedoeld voor zorgverleners, bemiddelaars en andere geïnteresseerden die op zoek zijn naar meer houvast om met conflicten rond een euthanasievraag om te gaan.
Deze workshop geef ik in samenwerking met vzw ConnFinity, de vereniging in Vlaanderen voor bemiddeling bij levenseindeconflicten.

Waar? Praktijk Iza-men, Blauwesteenstraat 63, 9070 Heusden
Prijs? 130 euro
Meer info? anja@izamen.be of 0485 386 181. Welkom!

 

 

 

Anders omgaan met verlies

Workshop ‘Verbonden blijven ondanks verlies’

Vrijdag 1 juli van 10u tot 17u


Voor al wie (ooit) een geliefde verloor door overlijden.
Verlies kan heel ontwrichtend zijn. Rouwen om een overleden geliefde is zowel bezig zijn met de verlieservaring als met het heropbouwen van de toekomst. Daarbij is het belangrijk om je op een nieuwe manier te 25555verbinden met je geliefde. Het gaat bij rouw immers niet alleen om loslaten, maar ook om opnieuw ontvangen. Om het vinden van een nieuwe rode draad die jou niet alleen verbindt met hem of haar, maar ook met je nieuwe ik na het verlies en met een door het verlies veranderd wereldbeeld.
Maar hoe doe je dat? In deze intieme, veilige workshop verkennen we intuïtief de lijn tussen leven en dood en onze verbinding met de overleden geliefde. Daarbij eren we niet alleen de fijne herinneringen, maar mogen ook conflicten en verschillen hun plaats krijgen.

Waar? Praktijk Iza-men, Blauwesteenstraat 63, 9070 Heusden
Prijs? 130 euro
Meer info? anja@izamen.be of 0485 386 181.

 

 

 

Anders omgaan met verlies

Lichtcirkelmeditatie

Woensdag 6 juli van 19u30 tot 21u

 

Een bijzondere en hartverwarmende meditatieavond waarbij we ruimte geven aan onze subtiele verbinding met overleden geliefden. Ervaring met meditatie is niet vereist. Laat je meenemen door de energie van een ervaren en deskundige groep.

 

Waar? Praktijk Iza-men, Blauwesteenstraat 63, Heusden
Prijs? 10 euro

Meer info? anja@izamen.be of 0485 386 181

Meer lezen

 

 

 

Anders omgaan met verlies

Tweedaagse workshop 'Kijken naar het levenseinde'

Donderdag 29 september en vrijdag 30 september van 10u tot 17u

Tegenwoordig beschikken we over een zekere vrijheid om ons levenseinde zelf te regisseren: wilsverklaringen, euthanasie, orgaandonatie, palliatieve zorg...
Maar hoe gaan we met die vrijheden om?
Je kan met je verstand proberen in te schatten wat je graag zou willen, maar in het aanschijn van de dood komen ook andere lagen in onszelf naar boven. Hoe ga je om met verwachtingen, angsten en onzekerheden? En wat telt nu echt voor jou?

In deze workshop bekijken we wat er zoal mogelijk is rond het levenseinde. We exploreren wat er bij jou leeft rond dit thema. We zoeken uit hoe concrete keuzes uitdrukking kunnen geven aan jouw waarden, identiteit en missie en hoe je die keuzes goed kunt communiceren naar anderen toe.

Voor al wie bewust wil omgaan met het levenseinde.

Waar? Praktijk Iza-men, Blauwesteenstraat 63, Heusden
Prijs? 260 euro

Meer info? anja@izamen.be of 0485 386 181. 

 

 

 

Anders omgaan met conflict

Familiale bemiddeling

 

Je wilt een delicaat onderwerp aankaarten, maar je hebt schrik dat er ruzie van komt waardoor je het steeds maar uitstelt. Er ligt al lang iets op je lever, maar je bent bang voor de reacties als je het uitspreekt. Als jullie er met elkaar over praten, wordt het rap emotioneel en worden er dingen gezegd die het alleen maar erger maken. Jullie praten steeds door elkaar en achteraf heb je het gevoel dat de ander niets gehoord heeft van wat je wou zegen.
Herkenbaar?
Wil je het geruzie achter jou kunnen laten? Verlang je er naar gehoord en begrepen te worden door de ander? Wil je weten wat de ander drijft? Wil je constructief kunnen blijven praten ondanks tegengestelde standpunten?
Zonder te oordelen of zelf een standpunt in te nemen, help ik jullie om jullie behoeften te verwoorden en naar elkaar te luisteren. Ik begeleid jullie om uit het conflict te geraken en samen een constructieve oplossing te vinden. De gesprekken vinden plaats in een rustig kader en in alle vertrouwelijkheid.
Na een bemiddeling vraag je je af waarom je de stap niet eerder hebt gezet: er valt een pak van je hart, je begrijpt de ander beter en je ervaart terug meer vertrouwen in de relatie. De energie die het conflict van jou vergde, kan je weer in positieve dingen steken.

Aarzel niet en maak een afspraak via 0485 386 181 of laat je contactgegevens na via anja@izamen.be. Dan contacteer ik je zo snel mogelijk
.

 

Hebben je partner en jij besloten uit elkaar te gaan?
Ook dan kan je bij mij terecht. Op een warme en professionele manier begeleid ik jullie stap voor stap doorheen de scheiding en werk ik een juridisch correcte overeenkomst op maat uit. 

 

 

Familieopstelling

Wil de ander niet mee in gesprek? Of is een gesprek niet mogelijk?
Dan begeleid ik je ook graag individueel in het omgaan met het conflict.
Zonder te oordelen of standpunten in te nemen, onderzoek ik samen met jou wat er gebeurt tussen jou en de ander. We bekijken het conflict vanuit een ruimer perspectief en doen het nodige zodat je terug grip krijgt op de situatie. Een opstelling brengt jou nieuwe inzichten en creëert een meer harmonieuze dynamiek. Je hebt meer impact dan je denkt!

 

 

 

Helende massage

 

Verlies en conflict brengen heel wat spanningen, emoties en malende gedachten met zich mee. Dat weerspiegelt zich in jouw lijf. Spanningen zetten zicht vast. Je voelt je moe en angstig.
Hoog tijd voor een moment van rust en diepe ontspanning waarbij jij alle aandacht krijgt!
In een veilige en aangename ruimte, midden het groen, krijg je een ontspannende massage met natuurlijke, etherische oliën. Mijn aandacht gaat niet alleen naar gespannen spieren, maar ook naar plekken waar emotionele en mentale energie zich vastgezet heeft in je lichaam. Door een persoonlijke mix van stevige massage en zachte, trage aanrakingen kunnen spanningen oplossen en voel je je energie terug stromen.
Na deze boost voor je fysieke en mentale gezondheid, voel je je terug meer verbonden met je lijf en met de wereld.

 

Maak een afspraak via 0485 386 181 of anja@izamen.be.

 

 

 

Iza-men is een praktijk voor persoonlijke groei, familiale bemiddeling, rouw- en stervenszorg.

Ik sta mensen in moeilijke en uitdagende situaties bij zodat ze weer verder kunnen op eigen kracht en er uit hun crisis ook iets moois en verrijkends kan ontstaan. Dat doe ik door rust en helderheid te brengen en te verbinden waar nodig. 

Voor meer info:

www.izamen.be of anja@izamen.be of 0485 386 181

 

 

Terug naar de inhoud