CENTRE BUIREFONTAINE Even tijd voor JOU ! - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

CENTRE BUIREFONTAINE Even tijd voor JOU !

Mei 2017 > week 21
Naamloos 1

CENTRE BUIREFONTAINE

Even tijd voor JOU !

 

Het mooie weer geeft ons de kriebels om naar buiten te gaan,  
Tegelijkertijd voel je dat het belangrijk blijft af en toe naar binnen te keren.
Natuurlijk kun je die twee dingen combineren! 
Lekker even weg uit de eigen omgeving,
uit de vaste patronen en de tijd nemen voor jezelf.            
Daar is onze plek heel geschikt voor.

 

De energie van de plek en de omgeving nodigt uit om weer even terug te komen bij wie je werkelijk bent.

Tijdens diverse retraites kun je deze gerichtheid trainen.
Je kunt ook kiezen om heerlijk te ontspannen door inspanning tijdens een dans-, zang- , of massagecursus en daarnaast van de rust en de omgeving te genieten:
even tijd voor jou!
Misschien ben je aan stilte en verdieping toe of gewoon heerlijk mediteren met gelijkgestemden.
Hieronder vind je ons programma.

Maar uiteraard is het ook mogelijk om alleen maar te komen genieten van de rust en de ruimte. Met een boek, een schrijfblok of tekenpapier, de vogels en het groen kun je toch niet anders dan heerlijk ontspannen. Daarvoor hebben we een chalet en studio´s beschikbaar. Kom genieten !Ook kunnen we iedere zomer vrijwilligers gebruiken. Je verblijft gratis in ruil voor enkele uren hulp met de huishoudelijke taken. Dus houd je van aanpakken en vind je het leuk om voor mensen te zorgen, neem  dan gerust contact op!

16 - 18 juni 2017 3 Daagse meditatie retreat van Johannes Sijaranamual 
Tijdens deze 3-daagse meditatie retreat richten we ons op het emotionele lichaam. We leren onze emoties beter te begrijpen en erachter te komen waar ze vandaan komen. Ook onderzoeken we verschillende methoden die ons kunnen helpen om onze emoties op een positieve manier te gebruiken en te

“Eindeloos genieten van wat er is”

transformeren. We worden verwelkomd op een rustig gelegen spiritueel centrum in de Franse Ardennen, met frisse lucht, nederlandstalige leiding, gastvrijheid, stilte en prachtige natuur, kortom een geweldige plek om tot rust te komen. Je bent van harte welkom om mee te gaan

25 - 30 juni 2017   Vakantiemassageweek met KIOM

De Kunst van Zijn, Aanraken en Loslaten; 
Een programma met Mindfulness en Mindful Masseren.
 
Tijdens deze week gaan we aan de slag met verschillende massagevormen en technieken. We gaan je leren hoe je volledig in het moment en daardoor mindful kunt masseren. Ervaring met massage mag maar is niet vereist.
In het Mindfullness gedeelte gaan we aan de slag met (geleide) meditaties en Yoga en ligt de focus op het zijn, loslaten, aanraken, aangeraakt en geraakt worden. De thema’s die voorbij zullen komen zijn eigenwaarde, zelfvertrouwen, zijn, loslaten, intuïtie, innerlijke kracht, missie, passie en natuurlijk de kunst van het aanraken, aangeraakt worden en geraakt worden.
Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom.
Voor informatie en aanmelding: 
http://www.kiom.nl/cursus-opleiding/vakantiemassageweken-frankrijk.html 
of: Tel: 0499-461041 ; info@kiom.nl
  

9 -15 juli 2017 Tantra zomerweek voor geliefden: De magie van Tantra in relatie
Een uitnodiging om je beleving van seksualiteit en intimiteit in je liefdesrelatie te verdiepen. 
Deze zomerweek is een diepgaande kennismaking met de vernieuwende kracht van het tantrisch pad voor geliefden. Door de aard van de exploraties wordt je nieuwsgierigheid gewekt om jezelf en je geliefde beter te leren kennen en te waarderen. Tantra biedt overvloedige inspiratie om het contact met jezelf en elkaar te verrijken … om nieuwe dimensies van intimiteit te verkennen … echt thuis te komen in je hart … te genieten van zielsverbinding met elkaar … om te rusten in Zijn én je levensenergie voluit te laten stromen.
Voor meer informatie en aanmelding: 
www.prayya.be of info@prayya.be

16 - 22 juli 2017 `In het licht van de zon´ Kiezen voor geluk: 
Een DansinZijn 5 ritmes zomerweek onder begeleiding van Thea Spanjers

Gelukkig zijn in ideale omstandigheden is geen grote kunst. Maar wat als het leven tegenzit? Helpen dan al die gelukstips, waar boeken over vol geschreven worden? Uit onderzoek blijkt dat geluk onder andere te maken heeft met zinvol werk hebben, genoeg geld, gezond zijn, een fijne partnerrelatie hebben, leven in een vrij land enzovoorts. Maar er wordt weinig gesproken over wat hieraan voorbij gaat, namelijk dat geluk ook samenhangt met acceptatie van hoe het nu is, en met wie je in wezen bent. Je kunt het vergelijken met de zon. De zon schijnt altijd. Zelfs als wolken het zicht aan de zon ontnemen. In feite schijnt onze essentie altijd, zoals de zon! Maar de wolken van onze dagelijkse geest bedekken die, waardoor we het contact met onze essentie verliezen. Deze week kun je ervaren dat geluk niet alleen te maken heeft met goede voorwaarden voor je persoonlijke omstandigheden. Maar kun je ook, met een vrije en open blik, leren zien wat er werkelijk is en wie je werkelijk bent. We dansen ’s ochtends drie uur en op het eind van de namiddag of ’s avonds twee uur. Iedere dag staat in het teken van één van de 5 ritmes. Behalve dansend, verkennen we de ritmes ook via andere creatieve werkvormen. 
Informatie en aanmelden: thea.spanjers@telenet.be of 0032 (0)474-296649. Kijk ook op: 
www.dansinzijn.com

23 - 28 juli 2017 Biodanza met Anett Heynderickx 
Mensen verschillen in rang, stand en achtergrond, maar in onze fundamentele menselijke aard zijn we hetzelfde, hebben we dezelfde wortels, dezelfde bron, dezelfde passie en dat is ons leven. Leven van daaruit noemde Rolando Toro, initiator van Biodanza, “Het Biocentrisch Principe”. Hij noemde het hét model voor de toekomst, zowel bruikbaar in het onderwijs, als in de psychologie, in de jurisprudentie, de geneeskunst en de psychotherapie.  
In Biodanza, geven we onszelf de sleutel tot de dans van het leven, tot de verbinding met onszelf, de verbinding met de medemens en de verbinding met het hele leven, hier en nu. Komt het mee vieren en verspreidt het harte-vuur waarmee we de heiligheid van het leven een bedding geven in het alledaagse.  Dagelijks dansen we een of twee sessies in het sfeervolle centrum Buirefontaine. 
Voor info en aanmelding; 
www.biodanzainvlaanderen.be of tel. + 31 (0) 640583378 


6 - 12 augustus 2017 Klassieke koorcursus van Studio Dagny
Dit jaar zal de koorweek plaatsvinden onder begeleiding van dirigent Wolfgang Lange. Een cursus voor vergevorderde, ervaren zangers. Het repertoire: wordt nog bekend gemaakt. Het is meer dan zingen, het is een zangervaring!
Alle repetities zijn in het Centrum, de einduitvoering vindt plaats in een kerk in de directe omgeving. Het slotdiner is in het Aubentonse restaurant La table de Maya. 
Cursusprijs is afhankelijk van de soort accommodatie: € 455, - tot € 520, - 
Voor informatie en aanmelding: Studio Dagny, 
www.studiodagny.nl, info@studiodagny.nl of tel: 070-3540665.13 - 18 augustus 2017
 Spirituele week met Willem-Jan van de Wetering 
De Spiritueleweek laat je dichtbij je gevoel komen en brengt je in contact met je spiritualiteit. Je leert te communiceren met gidsen, het voelen van bomen, contacten te leggen met de andere wereld en het lezen van energie. Ieder mens heeft een levensdoel. Dat pad van je leven is echter vaak moeilijk te volgen. In deze workshop leer je hoe je bij je levensdoel kunt komen en ga je jouw levenspad zien. 
De week wordt gegeven door Marianne Meijer en Willem Jan van de Wetering. Marianne is medium, Avatar Master en Enneagramcoach. Zij gaat een aantal workshops verzorgen en dan met name de workshops die te maken hebben met spirituele groei. Willem Jan is Enneagramdeskundige en geeft de meeste workshops.


15 - 17 september 2017 Groeiweekend met Mindworks
Verander je mindset en je leven is nooit meer hetzelfde! Ontdek in het MindWorks GroeiWeekend hoe je je Mentale Spieren traint, zodat je door een betere kwaliteit van denken, betere emoties, en betere acties die resultaten aantrekt in je leven die JIJ wilt!
Voor meer informatie en aanmelding: www.groeiweekend .eu

22 - 27 september 2017 Sjamanistische Zielenreis met Maloesjka Mombarg en Riana Hesse
Een Sjamanistische Zielen Reis waarin de verbinding en de liefde met je Ziel en de Aarde centraal staan.
Door die Verbinding kan Lichaam en Geest zich vullen met Liefde, voor jezelf en met alles. In alle rust en vrijheid zal deze week gevuld worden met rituelen, meditaties, muziek, jouw Stem, edelstenen, kampvuur, labyrint lopen, tijd voor jezelf, contact met de aarde en welke energie lijnen zijn er en wat kun je ermee, verbinding met de natuur en veel genieten in liefde met elkaar. De kosten zijn € 500,-. Het programma kunt U vinden op www.maloesjka-mombarg.com. 
Contact: rianahesse@live.nl 0629197902 en maloesjkamombarg@gmail.com 0610794303.


Centre Buirefontaine

4 Hameau de Buirefontaine

02500  AUBENTON

France

tel: +33 323 978536

e-mail: buirefontaine@orange.fr

website: www.buirefontaine.nl

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu