De kracht van duurzaam leidinggeven - vergroot jouw authenticiteit - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

De kracht van duurzaam leidinggeven - vergroot jouw authenticiteit

Mei 2019 > Week 19
Naamloos 1
De kracht van duurzaam leidinggeven
 


Centrum GEA

... brengt het beste in je naar boven

 

De kracht van duurzaam leidinggeven - vergroot jouw authenticiteit  
 
Eéndagstraining: zondag 16 juni, Centrum GEA
Prinses Clementinalaan 92, Gent, 10u – 17u
 
 

 

met als rode draad doorheen de dag:

  • De 8 basiskwaliteiten van een integere leidinggevende
  • De zelftest: in welke mate ben ik een authentieke en integere leidinggevende/beïnvloeder?
  • Richtlijnen bij het gebruik van de selfcoaching-kit

 Voor alle gedreven meerwaardezoekers, professionele beïnvloeders en leidinggevenden
 
Tijdens deze dagtraining leer je de samenhang begrijpen tussen de 8 kwaliteiten van een authentieke en integere leidinggevende. Je leert in verschillende situaties jouw niveau bepalen voor elk van de 8 kwaliteiten.
Je komt erachter wat jouw zwaktes en sterktes zijn als leidinggevende. Je krijgt ook inzicht in de manier waarop die 8 fundamentele basishoudingen voor jou met elkaar verbonden zijn; hoe ze elkaar versterken of juist tegenwerken. Je krijgt heel wat tips en self-coaching technieken aangereikt. In de loop van die dag gaan we met heel wat van die processen al aan de slag.   
 

De 8 kenmerken van een leidinggevende die duidelijkheid en daadkracht combineert met menselijkheid en flexibiliteit.
1. Zelfreflectie
2. Zuiver waarnemen
3. Meerzijdige partijdigheid
4. Acceptatie
5. Anderen en jezelf zien als iemand die in evolutie is
6. Oplossingsgericht zijn
7. Transparantie en eerlijkheid
8. Lichaamsbewustzijn
Deze 8 basis-levenshoudingen zijn kenmerkend voor iedereen die een zekere levenswijsheid (ontwikkeld) heeft. Specifiek voor leidinggevenden en profesionele beïnvloeders zijn dit levenshoudingen die essentieel zijn om anderen te kunnen inspireren en op een positieve manier in te spelen op de snelle veranderingen in de wereld van leidinggeven, management en organisatie. Deze 8 kwaliteiten vormen de synthese van 30 jaar ervaring in Centrum GEA in het begeleiden van bedrijfsleiders, leidinggevenden, trainers, coaches en andere professionele beïnvloeders. Deze 8 levenshoudingen staan in een bepaalde prioriteit en zijn gelaagd. Hoe meer iemand bijvoorbeeld de eerste kwaliteit ‘Zelfreflectie’ beheerst, hoe gemakkelijker hij de andere kwaliteiten, die deels afhangen van de eerste, kan ontwikkelen.
De laatste vaardigheid, Lichaamsbewustzijn, vormt de basis waarop alle andere kwaliteiten steunen.
 

Schrijf je hier in
 
De 8 kenmerken van authenticiteit in een notendop
 
1. Zelfreflectie
Jezelf kunnen observeren vanuit de positie van een denkbeeldige neutrale waarnemer. Dit veronderstelt dat je jouw innerlijke ‘pauzeknop’ kent en die ook kunt aanzetten, om de gevolgen van je keuzes en beslissingen neutraal te kunnen evalueren.
 
2. Zuiver waarnemen
De kunst verstaan van datgene wat je waarneemt, los te koppelen van je subjectieve oordelen en evaluaties. Ook in je communicatie duidelijk het verschil kunnen aangeven tussen beide. Dit vormt ook de basis om te kunnen communiceren in ik-boodschappen.
 
3. Meerzijdige partijdigheid
Je neemt de verantwoordelijkheid voor de effecten van zijn beslissingen. Je bent in staat om onbevooroordeeld de ervaring van alle betrokkenen na te trekken. In gedachten kan je je ook verplaatsen in de positie van die verschillende partijen, zodat je je bewust bent de belangen en bezwaren van elke betrokken partij.
 
4. Acceptatie
Deze vaardigheid bepaalt in welke mate je in staat bent om alles wat er op een bepaald moment is, te accepteren zoals het is. In de mate dat je jezelf, situaties en anderen minder kan accepteren, ben je in weerstand en verzet. Weerstand hebben tegen situaties en mensen betekent veel energieverlies.

5. Anderen en jezelf zien als iemand die in evolutie is
Wanneer je mensen (inclusief jezelf!) ziet als iemand die continu in evolutie is, dan koppel je mensen niet aan vaste rollen of functies. Dit zorgt voor het opbouwen van een positief toekomstperspectief en voor het ontwikkelen van een ondersteunende visie en missie.

6. Oplossingsgericht zijn
Oplossingsgerichtheid is weten wat je wil, wat je nodig hebt en wat het beste is voor alle betrokkenen. Oplossingsgericht zijn houdt ook in dat je jouw  focus blijft houden op de opportuniteiten en mogelijke oplossingen. Je maakt keuzes op basis van jouw visie en uiteindelijk van jouw missie.

7. Transparantie en eerlijkheid
Transparantie in je keuzes en beslissingen en eerlijke communicatie zorgen ervoor dat  mensen in jouw omgeving je vertrouwen en onvoorwaardelijk steunen. Het is een goed antivirus tegen allerlei machtspelletjes en dubbele agenda’s.

8. Lichaamsbewustzijn
Bewust contact kunnen maken met de fysieke gewaarwordingen die je voelt in je eigen lichaam is een absolute voorwaarde om de signalen uit je omgeving te kunnen waarnemen. Connectie hebben met je lichaam stelt je ook in staat om de signalen uit je eigen onderbewuste te capteren en erop te reageren.
Deze vormt waarop alle andere kwaliteiten steunen. Hoe meer je deze vaardigheid beheerst, hoe beter je wordt in het toepassen van de andere zeven vaardigheden.
 
Locatie: Centrum GEA vzw, Prinses Clementinalaan 92 9000 Gent
Trainer: Joost VANHOVE
Datum: zondag 16 juni, 10u - 17u
Prijs: €180 excl.BTW (€217,80 incl.BTW)
 
Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.
Centrum GEA vzw is erkend door de Vlaamse Overheid voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 40% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be
 
 

 

 

Copyright © 2019 Centrum GEA, Alle rechten voorbehouden.

 

 

Terug naar de inhoud