Een systemische kijk voorbij stress op school. En meer - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Een systemische kijk voorbij stress op school. En meer

Oktober 2020 > Week 40
Een systemische kijk voorbij stress op school. En meer.
Inspiratiemail van Hilde Van Bulck

Hilde Van Bulck

'Teams, bedrijven en scholen naar hun essentie brengen,
is mijn essentie.'

Een systemische kijk voorbij stress op school.
En meer.

Editie oktober 2020 
Beste leerkracht, directeur, zorgcoördinator, clb-medewerker ...

Het laatste wat je nu wilt, is gestrest aan het werk zijn. Toch is dat de toon die ik bij leerkrachten en directeurs hoor. Wat gaat er nog allemaal komen? Ga ik het wel aankunnen? Zal ik gezond blijven? Blijven mijn collega's en de leerlingen gezond? Gaan we moeten sluiten? In quarantaine gaan? Hoe gaan de leerlingen reageren als ze nog lang een mondmasker moeten dragen? Wat doen de dagelijkse coronacijfers met mij? In de leraarskamer zijn er tegengestelde meningen. Wat moet ik ermee? Hoe blijf ik staan? Hoe blijf ik innerlijk vrij? Wat kan ik doen om gezond te blijven en me toch niet te isoleren? Hoe blijf ik plezier hebben in mijn job op deze manier? 

Beste directeur, leerkracht, zorgcoördinator en andere onderwijsprofessionals. Het is normaal dat deze vragen je bestormen. Je bent niet de enige bij wie dit gebeurt. De vraag is echter of het wel gunstig is om gestrest aan het werk te zijn. Ik weet dat het anders kan. Ik weet dat het anders nodig is voor iedereen en zeker ook voor de leerlingen. Ik weet dat je ondanks het angstklimaat dat wordt geschapen je een krachtige ommezwaai kan maken. Niet door pillen te nemen tegen de stress, maar op een andere deugddoende manier. 

Het is mogelijk om de stress om te zetten in ontspanning, welbevinden, goesting om je werk te doen, vrolijk te zijn en creatief uit de hoek te komen. Je moet er zelfs niet ver naar gaan zoeken. De oplossing ligt onwaarschijnlijk dichtbij en is eenvoudiger dan je denkt. 

Ben jij ook zo iemand die niet bij de pakken blijft zitten? Iemand die niet bang is om een nieuwe weg in te slaan? Iemand die het nieuwe samen met de collega's durft ontwikkelen? Als jij zo iemand bent, die bewust aan de slag wil gaan met zichzelf en met de mogelijkheden die je in je hebt... Als jij zo iemand bent, die steeds streeft naar een bewustere aanpak in bewustere scholen om leerlingen op een bewustere manier te begeleiden, dan heb ik een aanbod voor jou. Het nieuwe normaal zal er dan anders uitzien dan men nu beschrijft. Het zal een wereld van mogelijkheden en kansen openen. 


Maak het jezelf gemakkelijker. Maak jezelf enkele inzichten rijker die je reuzenstappen doet zetten naar een mooi en liefdevol onderwijs waar iedereen zichzelf mag zijn. Neem deel aan 'Een systemische kijk voorbij stress op school' en stel je daarbij voor hoe je verlangen werkelijkheid wordt. 

Stressvrije en creatieve groeten

Hilde Van Bulck

 
THE TEACHING EXPERIENCE
EEN SYSTEMISCHE KIJK VOORBIJ STRESS OP SCHOOL

Het traject 'Een systemische kijk voorbij stress op school' biedt je de tools aan om in je lerende kracht te blijven staan en je stress om te zetten in ontspanning en creativiteit. Geschikt voor alle onderwijsprofessionals. Start 14 oktober. (Let op! De vorige data zijn gewijzigd.) Kom niet alleen. Versterk je team. Groei samen met een collega. Lees meer... 
 
Start: woensdag 14 oktober 2020 
15 u tot 21 u
Ik reserveer mijn plek bij 'Een systemische kijk voorbij stress op school' en vergroot mijn professioneel welbevinden.
ONDERWIJSOPSTELLINGEN,
EEN 360°-KIJK OP SCHOOL- EN KLASSITUATIES

Wat deelnemers zeggen...
 • Ik volgde de opstellingen voor het onderwijs en ben nog steeds onder de indruk ervan. De inzichten die ik er kreeg, had ik volgens mij op geen enkele andere manier kunnen krijgen. Er zijn weinig nascholingen die zoveel impact hebben gehad op mijn dagelijkse functioneren als leerkracht als deze. Els Vandingenen
 • Na deze 'wauw' onderwijsopstellingendag kon ik weer het verlangen en vuur in mij voelen branden en werd ik er opnieuw aan herinnerd waarom ik kleuterjuf ben geworden. Line Willaert
 • Ik reageer nu pas omdat ik zeker wou zijn dat het effect blijvend was. Ik voel me bij het lesgeven zo veel meer gegrond. Ik sta er beter en kan strikter maar ook rustiger zijn. Ik ben ook duidelijker. Bernadette Fryns
 • Toch niet onbelangrijk! Vorige week maandag werkte ik opnieuw met het kind waarvoor ik een vraag stelde. Heel bijzonder!  Er was voor de eerste keer oogcontact met dit kind!! Ze werkte mee en er was geen weerstand! Wat fijn om deze ervaring te hebben. Katrien Meerts
 
Ik reserveer mijn plek bij de onderwijsopstellingen en verruim mijn professionele inzichten en ervaring.

Hilde Van Bulck uitnodigen en boeken, live and online.

 • Een opleiding als coachingstraject op school.
 • Een tweedaagse Teaching by being op school.
 • Een studiedag over onderwijsopstellingen op school.
 • Een demo-lezing over onderwijsopstellingen op school.
 • Een webinar voor jouw team. 
 • Vip-coaching voor leidinggevenden, live of online.
 • Pedagogische coaching voor leerkrachten, live of online.
Ik heb interesse om Hilde Van Bulck te boeken en wens meer info.
DE EIGENWIJZE KIKKER - HET GEHEIM VAN LESGEVEN EN OPVOEDEN staat boordevol tips en oefeningen die je helpen om stevig in je schoenen in de klas te staan. Ze beantwoorden aan de behoefte aan een groter bewustzijn op school en een eenvoudige manier om plezier te blijven houden in de job. 
Ik bestel De eigenwijze kikker.
INSPIREREND LEZEN

Publicaties over onderwijsgerelateerde onderwerpen.
Blogs over onderwijsgerelateerde onderwerpen
Kalender 
Ontdek de activiteiten bij de andere 'experiences'.
THE LIFE EXPERIENCE

Meer dan ooit dienen familieopstellingen nu hun doel. Ontrafel je patronen en creëer nieuwe perspectieven. Familieopstellingen geven ademruimte. Schrijf je tijdig in op de nieuwe data t.e.m. mei 2021. Lees meer...
THE SPIRITUAL EXPERIENCE

We hebben allemaal een spiritueel bewustzijn. We hebben geleerd om er geen gebruik van maken. In deze workshops ervaar je de helende kracht ervan. Lees meer...

Prachtige mensen,


Laten we samen liefdevol en op een zachte manier naar onszelf en anderen kijken. Laten we de blik richten op dat wat perspectief en kracht geeft. Laten we individueel groeien. Dan groeien we collectief vanzelf. Laten we de scholen ondersteunen zodat onze kinderen opgroeien in een sfeer van vertrouwen. 

Van harte

Hilde

Dankjewel

Beste lezer,
Dank je wel om deze inspiratiemail door te nemen. Dank je wel om hem te delen met je medemens. Dank je wel om jouw steentje bij te dragen aan een bewuste wereld.

Met levenslustige groet
Hilde Van Bulck

Spreker - Schrijver - Facilitator opstellingen - Organisatie-adviseur

Global Living in Awareness

'Awareness is now'


Global

Hoe kun je als individu bijdragen aan een krachtige en liefdevolle wereld? Door elke stap die we zetten in het ontwikkelen van ons innerlijk leiderschap inspireren we onze omgeving. De resultaten ervan inspireren weer anderen die het op hun beurt verder verspreiden in hun familie, bij hun vrienden en hun professionele contacten. Scholen, organisaties en bedrijven hebben de mogelijkheid om ‘bewust aanwezig zijn’ op grote schaal te verspreiden. Heel de wereld wordt erdoor geïnspireerd. We streven naar een collectief bewustzijn waarin alle aspecten van het leven als belangrijke waarden centraal staan. Dit vraagt (wereld)leiders die bereid zijn om de collectieve ontplooiing van hun bevolking te stimuleren en de samenleving harmonisch te heroriënteren vanuit eenheidsbewustzijn.
 

Living

Streven naar de perfecte work-life balance is niet meer aan de orde. We zijn vooral op zoek naar een kwaliteitsvol en vreugdevol leven dat ons een diepe voldoening geeft op alle vlakken en ruimte geeft aan onze diepere missie.
 

Awareness

We gaan opnieuw de verbinding aan met onze onze essentie en ons authentieke zelf. Vanuit onze bewuste aanwezigheid geven we uitdrukking aan onze levensmissie. We doen dit niet alleen. Op grote schaal worden we wakker. Ontwaken en bewustzijn gaan hand in hand en dragen bij aan een leefbaardere en liefdevollere wereld voor iedereen. We geven dit als een geschenk door aan de volgende generaties.
Website
Email
LinkedIn
Facebook
Instagram
Medium
YouTube
Copyright © 2020 Hilde Van Bulck - Samtati BV, Alle rechten voorbehouden.
Dit is de inspiratiemail van Hilde Van Bulck - www.hildevanbulck.com


Terug naar de inhoud