hartzingen en voordracht gnostische cirkel - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

hartzingen en voordracht gnostische cirkel

Februari 2019 > week 6
Naamloos 1

ACTIVITEITEN APANIDRA VOORJAAR 2019
Hartzingen - voordracht gnostische cirkel – lezing rond bloesemremedies/ celzouten

 

 

HARTZINGEN in HERZELE en AALST

We zingen samen  eenvoudige liederen uit alle hoeken van de wereld. Deze liederen gaan over universele levensthema’s  en -wijsheden, zoals de verbondenheid onder de mensen, het eren van de natuur en moeder aarde, blessings,... Spirituele liederen zoals mantra’s, sufi-liederen en native american songs staan ook op het programma. Ook hedendaagse liederen die onze harten kunnen raken, komen aan bod. Ieder die graag zingt, is van harte welkom!

 

Begeleiding: Nicole Denoo en Marc Fleureck

Wanneer?: In Herzele: zat 23/02; 30/03 en in Aalst: 25/05 telkens van 19u00 tot 21u00
Prijs: 12 euro per keer; kids tem 12 jaar: 6 euro
Adres: Terra Nova, Oude Gentbaan 257, 9300 Aalst of
            Apanidra, Speistraat 26, 9550 Herzele (St.L.Esse)
Inschrijven: gelieve op voorhand in te schrijven bij door een mail te sturen naar
nicole.denoo@telenet.be of telefonisch (054/50.36.81).
Wil je op de hoogte van de hartzangactiviteiten, laat het ons weten, dan nemen we je op in ons adressen-bestand.

 

Kan je vrienden samenbrengen om te zingen bij je thuis? Meer info over hartzingen aan huis, vind je op onze website!


Meer info, kan je vinden op www.apanidra.beVOORDRACHT op zat 16/03 in Aalst: terugblik op de belangrijkste gebeurtenis van het jaar 2018 in de GNOSTISCHE CIRKELLEZINGEN


7/03: Breng jezelf meer emotioneel in evenwicht door bloesemremedies
16/05: Voed je cellen met goed opneembare mineralen dmv celzoutentherapie

in het lokaal dienstencentrum van de gemeente Herzele (LDC 'Ryckbosch, Kloosterstraat 42 te Herzele). Bijdrage:5 euro
Inschrijven kan door te mailen naar nicole.denoo@telenet.be

Voordracht in TERRA NOVA in Aalst

Terugblik op de belangrijkste gebeurtenis van het jaar 2018 in de Gnostische Cirkel

De bedoeling van deze voordracht is om de zeer rijke evolutionaire kennis uit ons oud verleden te introduceren en op praktische manier in onze moderne tijd toe te leren passen. Het voorbeeld in deze voordracht over de redding van de Thaise kinderen kan je interesse wekken om dieper op deze belangrijke materie in te gaan.

Tijd op Aarde is GEEN illusie, integendeel. Alle evolutie verloopt in ordelijke fasen die we op micro- of op macro-schaal kunnen volgen. De Gnostische Cirkel (GC) is een bijzonder rijk instrument dat werkt als een grote tijdsklok of kompas waarmee we zowel grote tijdperken als onze individuele evolutie objektief kunnen "meten" of opvolgen. Zo kunnen we ook de evolutie van de Aarde in tijd opvolgen aan de hand van de gewone kalender. Als toepassing en voorbeeld blikken we terug op de symbolisch belangrijkste gebeurtenis van 2018: Het drama van de redding van de 12 Thaise kinderen.

 

De GC gebruikt een kennis en eenvoudige maar rijke taal die we allemaal kunnen leren: de Kennis van Eenheid afkomstig uit de Veda aangepast aan onze moderne tijd. De redding van de 12 Thaise kinderen is een belangrijke wereldgebeurtenis die een boodschap van hoop brengt in deze turbulente en chaotische tijden. Deze voordracht introduceert de taal en de mogelijkheden van de GC voor individueel en collectief gebruik. De GC kadert binnen de visie van Sri Aurobindo over het supramentale eenheidsbewustzijn en de verderzetting van zijn grote werk toegepast op onze moderne tijd.

 

Voorkennis: Geen. Belangrijk is een gezonde interesse in symboliek en in mythologie.

 

Inhoud:

 

·         Wat is dat, de Veda en wat betekent dat voor ons ? Korte inleiding tot de voornaamste symboliek van de Veda, de zoektocht naar onsterfelijkheid (de verloren Zon/Zoon) en de supramentale visie van Sri Aurobindo.

 

·         Wat is de GC met overzicht van de mogelijkheden van de GC voor onze individuele en collectieve evolutie. Korte demonstratie van de werking van de GC.

 

·         Het drama van de redding van de 12 Thaise kinderen en de boodschap van hoop  voor de verdere evolutie van de mensheid.

 

·         Vragen en vooruitblik.

 

Centrum voor gezond en bewust leven

Spreker: Marc Fleureck, Ingenieur

Plaats en tijdstip: Centrum Terra Nova, Oude Gentbaan 257; 9300 Aalst. Er is voldoende parkeergelegenheid. Zaterdag 16 maart 2019, stipt om 19h - 21h met thee/koffiepauze van 15-20 minuten

Prijs: 15€ pp. De voordracht gebeurt aan de hand van projectie van slides.

Inschrijven: gelieve op voorhand in te schrijven door te mailen/bellen naar marc.fleureck@telenet.be /GSM : 0474 29 84 04. Een inschrijving is geldig bij storting op rek. nr. BE56 9731 8108 5088. De voordracht gaat door bij voldoende aantal inschrijvingen.

Terug naar de inhoud