Helen vanuit de ziel - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Helen vanuit de ziel

Oktober > Week 44
Naamloos 1

Esoterische Genezing

5-daagse retraite

 

Helen vanuit de ziel

 

Foto Alex Grey

 

Met Hilde De Smet (natuurgeneeskundig arts)

 

Maandag 16 december 10:00 h 

tot

vrijdag 20 december 2019 16:00 h

 

" Ziekte is zowel stoffelijk als psychologisch geworteld in het goede, het schone en het ware. Ziekte is slechts een vervormde weerspiegeling van goddelijke mogelijkheden. De tegengewerkte ziel die het een of ander goddelijk kenmerk of een innerlijke, geestelijke werkelijkheid tot volle uitdrukking tracht te brengen, veroorzaakt in de bestanddelen van haar omhulsels een punt van wrijving.  Op dit punt zijn de ogen van de persoonlijkheid gericht, met het gevolg dat ziekte optreedt. De kunst van genezen houdt zich bezig met de nederwaarts gerichte ogen op te heffen tot de ziel, de ware Genezer in de vorm. Het geestelijk of derde oog richt zich dan op de helende kracht en alles wordt goed."

(Alice Bailey Esoterische Genezing wet IV ) 

In deze 5 dagen bestuderen we

(volgens het boek “Esoterische genezing” van Alice A. Bailey):

 

-         de oorzaken van ziekte, want we beginnen in de wereld van oorzaken en niet in de wereld van gevolgen.

-         psychologische genezing en de noodzakelijkheid om af te stemmen op het innerlijk leven van de patiënt. Want de fundamentele wet die aan alle occulte genezing ten grondslag ligt, kan als volgt uiteengezet worden: "Alle ziekte is het gevolg van een geremd zieleleven. Dit geldt voor alle vormen in alle rijken. De kunst van de genezer bestaat in het vrijmaken van de ziel, zodat haar leven kan stromen door de verzameling van organismen welke de een of andere bijzondere vorm samenstelt." (Esoterische Genezing Wet I ).  In dit vrijmaken ligt de aard van de ware kunst van genezen verborgen.

-         het stoffelijke lichaam, zijn ziekten en kwalen, maar alleen nadat we dat deel van de mens hebben bestudeerd dat achter en rondom het grofstoffelijk lichaam ligt. 

-         de wetten van genezing, technieken en methoden (magnetische genezing, uitstralende genezing, genezen met de 7 stralen) en hoe de genezer zich kan vervolmaken in de kunst van genezen.

 

5 dagen studie, meditatie, praktische oefeningen

en tijd en ruimte voor stilte en ontspanning

 

 

met Hilde De Smet ( natuurgeneeskundig arts)

Prijs:   720 euro

680 euro (early bird) bij inschrijving vóór 15 november 2019

 

Overnachting (indien gewenst) in gemeenschappelijke kamers en veganistische/vegetarische maaltijden inbegrepen (die we zelf zullen koken)

Mensen die ingeschreven zijn voor meer dan één cursus: 10% korting

 

 

Waar: School of Occult Meditation

Rue du Bocage 5

1370 Jauchelette (Jodoigne)

(in een prachtig dorpje in Waals-Brabant midden in de natuur)

 

Inschrijven:   www.schoolofoccultmeditation.com

                        info@schoolofoccultmeditation.com

                        +32(0)497/263754

 

 

 

Inleiding tot de

Esoterische Psychologie

15 november 2019 10-17h

 

Volle maan meditaties

Maandelijks

 

 

Gepland in 2020

(Data volgen)

 

Esoterische Psychologie – de 7 Stralen

 

Het proces van Teruggave – Sterven

 

Witte magie – de Weg van de Discipel

 

Meer info op www.schoolofoccultmeditation.com

 

 

Over Hilde De Smet

 

Hilde De Smet studeerde in 2002 af als arts aan de KUL. Reeds tijdens haar studies probeerde zij het mysterie van ziekte en gezondheid te doorgronden. Ze vond geen afdoende antwoorden in haar universitaire studie en verdiepte zich in de complementaire geneeskunde, waaronder Traditionele Chinese Geneeskunde, unitaire homeopathie, kruidengeneeskunde en applied kinesiology. In haar praktijk probeerde zij het beste van verschillende genezingssystemen te combineren, volgens de noden van de patiënt.

Zij is ingewijd in de derde graad Reiki, de Alchemic Healing (Tareth) en verdiepte zich in de Esoterische Genezing, beschreven in de werken van Alice A. Bailey. Verder is zij vertrouwd met ​sjamanistische helingstechnieken, vooral vanuit de Andestraditie (Peru), de volkeren van het Amazonewoud en de Toltectraditie (Mexico).

​In haar persoonlijke zoektocht kwam zij in contact met en liet zich inspireren door zowel Oosterse als Westerse leraren. Reeds op jonge leeftijd voelde zij een diepe verbinding met de werken van Alice A. Bailey en H.P. Blavatsky. ​

In september 2019 richtte zij de “School of Occult Meditation” op in Jauchelette - Jodoigne. Daarnaast geeft zij seminaries over gezondheid en vitaliteit www.focusopgezondheid.com.

 

 

 

Terug naar de inhoud