Je levensverhaal houd wijsheden in - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Je levensverhaal houd wijsheden in

November 2018 > Week 48

 
 

 

Wendy's Wisdom
 

BEKIJK DIT IN JE BROWER
 

Je levensverhaal houden wijsheden in!(onderaan vind je wat GRATIS tools van uit mijn levensverhaal.
Ik hoop dat ze je mogen helpen)

 

Lieve vriend/vriendin
 

 

Mijn leven hier is terug begonnen bijna 42 jaar geleden. Ik zag opnieuw het licht hier op de aarde. Een maand vroeger dan uitgerekend. De dokters hadden even de tijd nodig om met mij bezig te zijn. Pas later ontdekte ik dat bij mijn geboorte reeds iets prachtigs had plaatsgevonden, buiten dat ik terug was, maar dat ik als zieltje toch nog even boven ben gaan kijken. Realiserend op latere leeftijd dat dit hier en nu in functie van mediumschap enkel iets al ontwaakt had.
 

 

Mijn moeder was op het moment van mijn geboorte alleenstaand. Mijn papa was reeds heengegaan, op naar zijn volgende opdracht. Mijn moeder had de beslissing genomen om hen nooit te vertellen dat ik besta. Wat mij dit leerde gedurende mijn leven, is dat geheimen en iemand onzichtbaar willen maken of het zelf doen naar jezelf, enkel de oorzaak is van ziekte. Pas op mijn dertigste ontdekte ik dat papa eigenlijk altijd bij mij was

Mijn moeder is altijd een hardwerkende vrouw geweest. Het is enkel sinds het laatste jaar dat ze gekozen heeft om het wat rustiger aan te doen. Ze was vaak weg om te zorgen dat alles op praktisch en financieel vlak in orde kon zijn. Vroeger als kind vond ik het verre van fijn, tot ik zag wat en waarom ze het deed. Door mijn blik te veranderen naar al het positieve dat ze deed ben ik haar heel anders gaan zien. Ze was en is de juiste moeder die ik in dit leven nodig had om dat van haar te leren en aan haar te leren, en om vele van de klanten die ik nu begeleid te helpen of bij te staan in hun disfunctionele relatie met hun moeder.

 

Ik ben terechtgekomen in een gezin waar vier generaties samenwoonden. Ik, moeder, grootouders, overgrootouders, groottante, grootnonkel, nonkel, tante en dan nog mijn stiefvader die er een aantal jaartjes later bijkwam. We waren met elf in huis. Nummer 11 was ik! Financieel was het zeer uitdagend. Er heerste een bepaalde sfeer in huis die anders was dan bij andere gezinnen. Vaak vroeg ik me af waarom men bij andere gezinnen zo anders was. Later leerde ik dat ik degene was die in een speciaal gezin zat. Door de aanwezigheid van de verschillende persoonlijkheden, (psychische) ziektes en generaties activeerde het bepaalde kennis en wijsheden in me. Ik ben dankbaar voor het gezin dat ik gekozen had. Want ook nu komt me dit van pas bij het begeleiden van mensen. Zelfs bij het leren van levenslessen

 

Al vroeg in het leven leerde ik wat loslaten was, daar op vierenhalfjarige leeftijd mijn ene overgrootvader blind werd en naar een tehuis diende te gaan en de andere grootvader overleed. Deze gebeurtenis triggerde één van mijn gaven. De dag van de begrafenis zag ik mijn overgrootvader achter mijn grootmoeder staan. Ik hoorde wat hij zei. Ik gaf de boodschap door. De ontdekking heb nadien geblokkeerd daar ik als kind in mijn gezin geen gehoor noch steun vond voor het zien van overledenen. De gave is pas terug gedeblokkeerd na mijn transformatie in 2012.
 
Door de tijd heen was het besef er dat dit een engel was die zich tot mij had gericht, vermomd als mijn overgrootvader om mij gerust te stellen en om contact te maken met de andere werelden. Thuis had men een uitdaging om met het spirituele om te gaan. Dus werd hier verre van op gereageerd. Maar door de tijd heen heb ik geleerd hoe belangrijk het is om een kind met spirituele gaven aan te horen. Ze hebben deze gaven, omdat ze net zo speciaal zijn. Ik ben wel bezig gebleven met het spirituele, omdat ik diep binnenin me voelde dat dit de weg was om te volgen, maar op een stille en innerlijke wijze tot ik merkte dat ik er mee naar buiten kom komen. Mijn familieleden hebben allemaal op hun eigen wijze dienen te leren omgaan met hun conflict rond spiritualiteit. Ik had van toen af aan al de houding : oké, goed, jij jouw weg en ik de mijne. Ik houd toch van je en laat je volledig los.

 

Door de schooltijd heen kwam ik vaak in contact met uitdagingen, zoals: pesterijen waardoor ik werkelijk ben gaan leren wat grenzen stellen is, maar ook leren loslaten en rouwen, aanvaarden van andere inzichten. En nog meer dan dat! Enkel voorbeelden in heel dit kader:

 

 • Pesterijen van leerkrachten.
 • Pesterijen van leerlingen.
 • Pesterijen van familieleden.
 • Publieke aanvallen van bepaalde mensen.
 • Veel sterfgevallen.
 • Veel jaloersheden van medeleerlingen, familie en leerkrachten.
 • Verslaving van familieleden.
 • Achterklap en roddels.
 • Agressie.
 • Leren omgaan met personen die een psychische stoornis hadden.

 

Allemaal situaties die me inzichten gaven, sterker maakten, wijsheid deden ontluiken, me leerden vergeven, assertiever maakten, leerden loslaten en het heeft me heel veel geleerd over hoe anders ik was als kind, als tiener en hoe ik steeds opnieuw koos voor liefde en vertrouwen. Iets in mij wees me steeds de weg dat dit het pad was om te volgen.

Vroeger leerde ik door dit soort situaties om me los te maken van de uitspraken van anderen. Ik wist al snel in het leven dat het waarheden waren over de verteller. Wat er ook gebeurde, ik bleef vertrouwen, geloven en kiezen voor positiviteit. Ook was het met momenten op die leeftijden wel eens de ene dag gemakkelijker dan de andere.

 

Jaloersheid heeft me geleerd dat dit eigenlijk een compliment van de ander is. Bizar, zou je zeggen, dat ik het zo neerschrijf. Ja, toch is het zo. Ze willen wat jij hebt en geloven te weinig in hun eigen kunnen. Dus vertellen ze op hun eigen manier dat jij iets goed kan. Een talent dat je hebt wat zij graag willen. Alleen, ze hebben het zelf in zich en dat is hun les. Maar jaloersheid kan heel destructief zijn voor de persoon waar men jaloers op is. Dat is een harde les die in meermaals in het leven tegenkwam om de les te leren dat ik best wegstapte de moment dat het opviel dat men jaloers was.

 

Door de schooltijd heen waren er natuurlijk andere, positieve gebeurtenissen:
 

 • Ik ontdekte hoe snel ik door iemand heen zag.
 • Ik herinner me nog dat ik op elfde verjaardag met krullen opstond, terwijl er voordien geen krul in mijn haar te bespeuren was.
 • Ik hoorde heel vaak van leerkrachten, parochianen en een beste toenmalige vriendin: ‘Jij bent veel te wijs voor deze wereld.’
 • We hadden veel dieren in huis en ik vond het fantastisch.
 • Vaak ging ik als kind om weg te zijn van de mensen wel eens bij de duiven van mijn grootmoeder zitten. Lekker bij de dieren en ten midden van de stilte.
 • Ik ontdekte dat ik weinig diende te doen om te studeren en dat ik altijd weer opstond, eruit leerde en verderging in mijn proces, op mijn weg. Ook al was dit altijd tegen de stroom van de grote massa in.
 • Ik ontdekte dingen te weten over anderen voor ze uit zouden komen

 

 

Ik heb de ervaring mogen hebben van een vriendschap die ontstond op mijn achtste leeftijd en geduurd heeft tot en met mijn dertigste. Liesje was 55 jaar ouder dan ik, maar het klikte meteen tussen ons.  Toen ze 77 jaar was, heeft ze een longembolie gekregen. Ik voelde het van op afstand en ik wist dat ze aan het overgaan was. Toen ik die avond bij mijn ouders kwam, wist mijn stiefvader me te vertellen wat er gebeurd was. Lies heeft echt gewacht om heen te gaan tot ze me gezien had en nog een boodschap gegeven had.
 
Al vrij vroeg had ik in me het besef dat alles om een reden in je leven is en dat het soms beter is om te zwijgen en anderen in hun denken te laten. Pas op latere leeftijd ontdekte ik de balans van zwijgen en het uiten van je inzichten, want die laatste kunnen veel bijdragen voor mensen die op je pad komen.
Om een voorbeeld te geven: op mijn veertiende jaar vertelde ik tegen een kennis dat ik wist, voelde en zag dat er geen liefde tussen haar en partner was. Ik vroeg haar waarom zij eigenlijk bij hem bleef. Het antwoord kan je best wel bedenken en daarnaast waren er de kinderen. Ik zei dat ik wist dat ze toch ging scheiden. Haar reactie was er een van ontkenning. Dat is toch zeer zeker te begrijpen.
 
Vandaag de dag heb ik door deze ervaring te hebben meegemaakt geleerd hoe het is om echt met mijn gaven eerst na te gaan of het wel wijs is om subtiel informatie door te geven. Andere momenten: laat het gewoon zijn, daar de persoon doch nog steeds het recht heeft om zijn eigen proces en ervaringen door te maken desondanks dat ze zelf niet inzien hoe destructief ze zijn door hun herhaling van dezelfde beslissingen. Maar mijn kennis is exact zeventien jaar later naar mij, als eerste, gekomen om toe te geven dat ze diep vanbinnen wist dat wat ik gezegd had waar was. Ze ging op dat moment scheiden.

 

Wil je het vervolg van heel de blog verder lezen of naar de wijsheden direct gaan?

De gehele vervolg van deze blog lezen, deze vind je hier

 

De moment dat ik het geheel doorhad en de inzichten in de lessen vast had, stopte het geheel. De mensen die met de beschuldiger meedoen verdwenen spontaan uit mijn leven. Zij dienen nog met zijn allen iets onderling op te lossen, te leren van elkaar en wie weet kan het wel zijn nadat dit gebeurt is dat ze op mijn pad terug wederkeren of ze gewoon verder gaan met hun eigen pad. Degene die overbleven en nog contact hadden met de stalkster daar had ik zelf afstand van genomen. En met één persoon – waarvan ik dacht toen dat ze een vriendin was- daar heb ik getracht mee te praten om tot het inzicht te komen dat wanneer iemand zo onder de kluwen van manipulatie van een persoon met een narcistische persoonlijkheid zit, dat dit eigenlijk onbegonnen werk is. Loslaten, doorgaan en hen zelf laten komen is hier de oplossing in, maar vergeet niet het geheel te verwerken. En dat is een groter taak

 

Is dit nu alles? oh neen, er zijn nog vele zaken ( vriendschappen die komen en gaan, ziektes, kabbalah, spiritualiteit,  zelfmoord bij familieleden als vrienden, …) gebeurt waar over vertelt kan worden in de zin dat het leven je leren kan. Die houd ik voor de momenten dat het ontwerp zich voor doet en jij er wat uit kan halen, voor het helpen van mensen die cursussen en workshops volgen. Dat is mijn intentie dat het een inspiratie kan zijn om steeds het goede te zien, er in te blijven geloven, te vertrouwen ook zie het lichtpuntje verre van aan het einde van de tunnel. Vertrouw maar gerust in het allerhoogste want het stelt je veilig. Maar ook de belangrijkheid om er mee aan de slag te gaan, hulp te zoeken, innerlijk werk te doen en het meest doorslaggevende je hoogste spirituele kracht te activeren.
 
Waarom? Jij , ik , en iedereen is hier gezet op de aarde om ervaringen op te doen, om te groeien als ziel, om te veranderen, om levenslessen te leren en om dat wakker in ons te maken wat in ons zit. Jij , ik ,iedereen is hier gezet omdat je het waard bent , omdat er van je gehouden word op een hoger niveau dan wat je met je eigen ogen voor waar kan nemen.
 
Mijn advies naar u: Stel verre van uit wat je nu kan leren, ga er voor … wie uitstelt krijgt situaties op zijn pad die je dwingen om zeer diep te gaan, die pijnlijk zijn en het kan allemaal anders.
 
love,
Wendy
 

 

Hier vind je wat GRATIS tools die mij allemaal geholpen hebben ,
maar ook wijsheden die ik ontwaakt heb.
Ik hoop dat ze je mogen helpen.


klik op de foto voor meer info!

of wil je nog meer van mijn blogs waar je kan uit leren?

 

 

 

Lieve vriend/vriendin

Zo vaak krijg ik de vraag: "
Wendy is een leraar, een soul -& heartcoach, een schrijver, een heler en Reiki Master. "- wat houd het in.

Daarom ontvang je dus nu van mij in deze mail wat verduidelijkingen.

In de eerste - dus bovenste video- leg ik je uit wat ik doe. Terwijl in de tweede video ik belangrijke noodzakelijkheden voor het proces verduidelijk.

Vragen zijn altijd welkom!

Ik praat in één van de video's over bepaalde pagina's en heb voor je daarvoor de linken onder de video gezet.

love,

Wendy

Wat doet een een soul -& heartcoach en een transformational teacher

Deelenemen?
info over Wendy
Ben je nieuw?

 

 

belangrijke noodzakelijkheden voor het proces

 

 

www.wendymertens.com

 

 

Copyright © 2018 Wendy Mertens, All rights reserved.

 

 

 

Terug naar de inhoud