Prikkeldagen voor bewuste ondernemers - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Prikkeldagen voor bewuste ondernemers

September > Week 39
Prikkeldagen voor bewuste ondernemers
Inspiratiemail van Hilde Van Bulck

Hilde Van Bulck

'Teams, bedrijven en scholen naar hun essentie brengen,
is mijn essentie.'

PRIKKELDAGEN VOOR BEWUSTE ONDERNEMERS
Editie september 2020 
Beste man of vrouw die onderneemt,

Bij het gebruik van het werkwoord ondernemen denk ik uiteraard aan alle mannen en vrouwen die op een professionele manier aan het ondernemen zijn, maar ik wil ondernemem ook in een ruimere context bekijken. Iedereen die initiatieven neemt, acties opzet, plannen uitvoert en creatieve expressie aan innerlijke vormen geeft, is bezig met ondernemen. 

Toen ik in 2011 mijn organisatie Samtati, Huis Van Bewust-Zijn oprichtte, had ik helemaal niet het gevoel dat ik een ondernemer was. Mijn loopbaan had plaats gevonden in het onderwijs en naar mijn gevoel spraken ondernemers een andere taal en waren ze met andere zaken bezig. Ik was echter vastbesloten om te slagen en ging allerlei opleidingen volgen die van mij een ondernemer zouden maken. Ik leerde over businessplannen, marketingdifferentiatie, commerciële doelstellingen, je niche bepalen, verkopen, presteren, leiderschap, visie, missie, strategieën, een merk neerzetten, financieel managment, de ideale klant en nog veel meer. Ik kan eerlijk zeggen dat ik meer kennis heb opgedaan en ik me ondertussen vertrouwd voel met de taal. Ik ben geen vreemde eend meer in de bijt. Of toch? 

Tijdens vele opleidingen kwam ik zelfstandigen en ondernemers tegen die zeker meer kennis hadden over alles wat ik hierboven heb besproken, maar die totaal geen kennis hadden van waar ik mee bezig was bij Samtati. Er zelfs nog nooit van hadden gehoord. Ik was verbaasd. Tegelijkertijd kwamen ze problemen tegen bij zichzelf, hun team of een vlotte werking van hun zaak waarvan ik weet dat ze gemakkelijk opgelost kunnen worden. Ze hadden geen idee dat ze een groot deel van die problemen vanuit een bewustzijnsvisie zouden kunnen in beweging brengen. Een businessterm kwam bij mij naar boven. Dit is een spreekwoordelijke gat in de markt. Was ik nu ingeburgerd?

Een opleiding volgen heeft pas zin als je het geleerde gaat implementeren. Ik oefende dus ijverig met (bijna) alles wat op mijn ondernemersleerpad kwam. Ik probeerde veel uit en mijn focus begon te verschuiven naar een perfecte uitvoering van een onderneming. Ik stak er een groot deel van mijn tijd in. En dat wat ik het liefste deed, werken vanuit inhoud, vanuit ervaring, van binnenuit, kwam soms stiefmoederlijk op de laatste plaats. Ik werd moe en begon mijn pit en enthousiasme te verliezen. Het moest anders. Maar hoe?

Wat was er zo veranderd?  En op een goede zondagochtend tijdens een ontbijt in het zonnetje, kreeg ik het antwoord. Vroeger had ik al een eenmanszaak gehad die groeide en bloeide. Toen lag mijn focus op dat wat het meeste stroming geeft. Leven en werken vanuit bewustzijn. Zo eenvoudig is het. Ik liet de perfecte organisatie los en deed opnieuw dat wat altijd nieuwe kansen en opportuniteiten biedt. Leven en werken vanuit bewustzijn. Dat is een ervaringsbeleving met impact. Het heeft een impact op al die onderdelen die ik via allerlei plannen en strategieën moeizaam had leren te bereiken. 

Er was nog iets anders dat me opviel. Er ontstond een verschuiving in mijn cliënteel. Zaakvoerders kwamen me advies vragen over hun zaak. Hun vragen gingen soms wel over de businessthema's die in de opleidingen aan bod komen, maar de invalshoek was totaal anders. Hun vragen gingen over de menselijke en bewustzijnsaspecten. Door daar op in te gaan en antwoorden te geven, kregen ze een andere kijk op o.a. hun visie, missie, dienst of klant. Ze konden weer verder. Via hen werd mijn idee bevestigd dat bewust ondernemen een heel grote behoefte is waar een antwoord wordt op gezocht. 

Er is een verschuiving bezig in ondernemersland. Bewust ondernemen zal hip worden. Met bewust bedoel ik niet enkel mentaal bewust maar totaal bewust, vanuit een diepe verbondenheid met jezelf en met een ruimere werkelijkheid. Het is een andere invalshoek. Een invalshoek met verdieping en nieuwe perspectieven. Klanten vragen er steeds meer naar. En zou jij je klant willen teleurstellen?

Herken jij je in wat ik heb meegemaakt? Wil je een onderneming die een weergave is van je innerlijke missie? Wil je naar jezelf en je zaak leren kijken van binnenuit? Aarzel dan geen moment en neem deel aan één van de drie prikkeldagen of nog beter, aan allemaal. Durf jij in een bewustzijnservaring te gaan? Wat zou het je opleveren als je met ruimere en onverwachte inzichten naar je werk gaat? Bezit jij de dapperheid om uit de groeien tot die bewuste zelfstandige of ondernemer? Dan ben jij absoluut welkom op de prachtige locatie Koningsteen Center, omgeven door inspirerende natuur en met een culinaire verwennig voor je smaakpapillen. 

Ondernemende groeten.

Hilde Van Bulck

 
THE JOB EXPERIENCE
Geld, overvloed en succes van binnenuit
Drie prikkeldagen voor bewuste ondernemers
LOVE AND EMBRACE YOUR MONEY

De coronamaatregelen hebben het pijnlijk aangetoond. Vele bedrijven komen in financiële moeilijkheden door de lockdown en de opgelegde maatregelen. De meeste zaakvoerders hebben een bepaalde kijk over wat geld is en wat het doet. Er bestaan echter veel meer invalshoeken om naar de werking van geld in je bedrijf of organisatie te kijken. Onbewuste overtuigingen, oude patronen en emoties gelinkt aan vroegere gebeurtenissen kunnen de geldstroom blokkeren. Dat is echter niet nodig. Lees meer...
 
Zondag 4 oktober 2020
Koningsteen - Kapelle-op-den-Bos
Ik neem deel aan Love and embrace your money
ZEVEN SLEUTELS TOT SUCCES

Zet zeven, acht, negen of tien stappen en je succes is gegarandeerd, beloven vele opleidingen. Het is zeker dat de stappen werken, maar toch merk je niet zoveel veranderingen. Diepgaande veranderingen zitten binnenin. Ja, binnen in jou. Dat zijn de stappen waar we veel minder naar kijken omdat we denken dat we de uiterlijke omstandigheden moeten veranderen. Daar steken we wel veel energie in. Tijdens deze prikkeldag doen we het anders. Lees meer...

Zaterdag 19 december 2020
Koningsteen - Kapelle-op-den-Bos

Ik neem deel aan zeven sleutels tot succes
FRISSE KIJK OP DE HOOFD- EN BIJZAAK VAN JE ZAAK

Als je iemand vraagt, waarom hij/zij een bepaalde job uitoefent of bedrijf runt, mag je quasi onmiddellijk een antwoord verwachten. Een antwoord dat verbonden is aan een verhaal dat er achter zit. Je verhaal bevat actoren die een invloed hebben op de moeilijkheden van je bedrijf. Als er te veel problemen opduiken, ontstaat er een deuk in de motivatie om er dag in dag uit voor je bedrijf te staan. Als je echter de diepere motivatie... Lees meer...

Zondag 24 januari 2020
Koningsteen - Kapelle-op-den-Bos

 

Ik neem deel aan Een frisse kijk op de hoofd- en bijzaak van mijn zaak.
Doorbraaksessie over geld en overvloed met Hilde Goris en Hilde Van Bulck

In deze doorbraakworkshop werken we rond geld en overvloed. Deze transformerende en boeiende workshop brengt meer bewegingsvrijheid in je leven door je denken rond geld en verdienen te veranderen. We combineren hiervoor twee unieke werkwijzen die je met een andere kijk naar huis doen gaan. Lees meer... 

Dinsdag 29 september 2020 
The interactive Hub - Haasrode
Ik neem deel aan de doorbraaksessie over geld en overvloed met Hilde & Hilde
Kalender 
Ontdek de activiteiten bij de andere 'experiences'.
THE LIFE EXPERIENCE

Meer dan ooit dienen familieopstellingen nu hun doel. Ontrafel je patronen en creëer nieuwe perspectieven. Familieopstellingen geven ademruimte. Schrijf je tijdig in op de nieuwe data t.e.m. mei 2021. Lees meer...
THE TEACHING EXPERIENCE
In 'Een systemische kijk voorbij stress op school' leer je alles wat nodig is om de onderwijsprofessional te zijn waarvan je droomt. Start 14 oktober.
Onderwijsopstellingen neutraliseren de spanningsvelden en wakkeren enthousiasme en samenwerking aan. 10 februari 2021.
Kom niet alleen. Versterk je team. Groei samen met een collega. Lees meer... 

Lees meer...
THE SPIRITUAL EXPERIENCE

We hebben allemaal een spiritueel bewustzijn. We hebben geleerd om er geen gebruik van maken. In deze workshops ervaar je de helende kracht ervan. Lees meer...
Hilde Van Bulck uitnodigen en boeken, live en online.
  • Expertise inzetten voor je organisatie, school of bedrijf? 
  • Een seminarie, een traject, een studiedag, een lezing, een opstellingendag, een webinar, een training.
  • Live of online coaching.
  • Check de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact op.

Prachtige mensen,


Laten we samen creatieve en bewuste bedrijven neerzetten die producten en diensten leveren die het hart van de mensen raken en daardoor ook het hart van je bedrijf.

Van harte

Hilde

Dankjewel

Beste lezer,
Dank je wel om deze inspiratiemail door te nemen. Dank je wel om hem te delen met je medemens. Dank je wel om jouw steentje bij te dragen aan een bewuste wereld.

Met levenslustige groet
Hilde Van Bulck

Spreker - Schrijver - Facilitator opstellingen - Organisatie-adviseur

Global Living in Awareness

'Awareness is now'


Global

Hoe kun je als individu bijdragen aan een krachtige en liefdevolle wereld? Door elke stap die we zetten in het ontwikkelen van ons innerlijk leiderschap inspireren we onze omgeving. De resultaten ervan inspireren weer anderen die het op hun beurt verder verspreiden in hun familie, bij hun vrienden en hun professionele contacten. Scholen, organisaties en bedrijven hebben de mogelijkheid om ‘bewust aanwezig zijn’ op grote schaal te verspreiden. Heel de wereld wordt erdoor geïnspireerd. We streven naar een collectief bewustzijn waarin alle aspecten van het leven als belangrijke waarden centraal staan. Dit vraagt (wereld)leiders die bereid zijn om de collectieve ontplooiing van hun bevolking te stimuleren en de samenleving harmonisch te heroriënteren vanuit eenheidsbewustzijn.
 

Living

Streven naar de perfecte work-life balance is niet meer aan de orde. We zijn vooral op zoek naar een kwaliteitsvol en vreugdevol leven dat ons een diepe voldoening geeft op alle vlakken en ruimte geeft aan onze diepere missie.
 

Awareness

We gaan opnieuw de verbinding aan met onze onze essentie en ons authentieke zelf. Vanuit onze bewuste aanwezigheid geven we uitdrukking aan onze levensmissie. We doen dit niet alleen. Op grote schaal worden we wakker. Ontwaken en bewustzijn gaan hand in hand en dragen bij aan een leefbaardere en liefdevollere wereld voor iedereen. We geven dit als een geschenk door aan de volgende generaties.
Website
Email
LinkedIn
Facebook
Instagram
Medium
YouTube
Copyright © 2020 Hilde Van Bulck - Samtati BV, Alle rechten voorbehouden.
Dit is de inspiratiemail van Hilde Van Bulck - www.hildevanbulck.com


Terug naar de inhoud