Sterrenkinderen, familieopstelling, aanraking bij stervenden, meditatie - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Sterrenkinderen, familieopstelling, aanraking bij stervenden, meditatie

November 2018 > Week 48
mailing 1 december
Nieuwsbrief Iza-men december 2018
Sterrenkinderen, familieopstelling, aanraking bij stervenden, meditatie


 

Beste mensen,

We weten allemaal dat dood en verlies bij het leven hoort. Zonder de dood zou er immers geen ruimte zijn voor nieuw leven. Toch is het meestal erg moeilijk en confronterend als de dood onverwacht op je pad komt. Zeker als nieuw leven en dood hand in hand gaan.

Meer dan vijftien jaar geleden verloor ik mijn tweede kindje een week na de geboorte. Het leek toen alsof ik met mijn hele wezen op een harde muur botste. Ik ontmoette lieve, begripsvolle mensen, maar ook ongemak, stilzwijgen, niet willen zien. Terwijl de wereld gewoon verder draaide, stond ik stil. Een boek, een handleiding over wat je dan moet doen, was er niet. Ik werd teruggeworpen op mezelf en mijn eigen buikgevoel. Uiteindelijk vond ik daar, diep in de liefde voor mijn kind, terug houvast en richting. Naast de pijn van het verlies ontvouwde zich ook een mooie, lichte kant die mij tot op de dag van vandaag inspireert. In iedere sterrenouder straalt immers het licht van een sterrenkind en dat is best bijzonder.

Heb je het moeilijk met het verlies van een eigen kindje of van een kindje in je omgeving?

In deze nieuwsbrief vind je onder meer info over rouwzorg en over een familieopstelling voor sterrenkinderen (kinderen overleden tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte).


In deze nieuwsbrief:
Rouwzorg bij overlijden kindje
Familieopstelling en ritueel voor sterrenkinderen 
Workshop aanraking oudere mensen en stervenden
Lichtcirkel en lichtavonden
Meditatie


Rouwzorg bij overlijden kindje

Wat met de liefde die je voor je kindje voelt? Hoe kan je mama of papa, oma of opa voor een sterrenkindje zijn? Hoe kan je je kindje een plek geven in de familie en in je leven?
Wat met alle gevoelens die in jou opkomen? Verdriet, wanhoop, troosteloosheid, spijt, liefde, angst, onzekerheid, woede, opluchting, verlangen, onrust, ... het zijn allemaal normale gevoelens, maar hoe ga je er mee om? Of wat als je dat niet voelt?
Wat met de spanningen die het gebeurde misschien wel veroorzaakt tussen jou en je partner, binnen je familie of met je omgeving?
Hoe moet het verder?


Rouwzorg is bedoeld om warme ondersteuning te bieden bij het verwerken van het pijnlijke verlies en het zich ontvouwen van een andere verbinding met jullie kindje.

Enkel indien de rouwverwerking complex blijkt te verlopen, kan rouwtherapie nodig zijn. Dat is eerder uitzonderlijk: 80 à 90% van de mensen doorlopen een normaal rouwproces. Het is niet omdat je je na het overlijden totaal ontredderd voelt, dat je gevoelens abnormaal zijn.

Wat kan ik jou/jullie als zorg bieden?

 • De kans om het gebeurde te vertellen, desnoods verschillende keren
 • Een veilige ruimte om je gevoelens en gedachten te delen zonder dat er geoordeeld wordt
 • Een zachte, helende massage om jou fysiek en energetisch te ondersteunen
 • Een gezonde manier om ruimte te maken voor je emoties en er uiting aan te geven
 • Informatie rond rouw en aandachtspunten bij rouw
 • Coaching om bewust te worden van jouw persoonlijke noden, om specifieke problemen aan te pakken en uit te zoeken hoe het leven toch nog verder kan
 • Familiegesprekken om jou en je partner en/of familie (terug) te verbinden rond het kindje zodat jullie elkaar zo goed mogelijk kunnen ondersteunen
 • Rituelen om uitdrukking te kunnen geven aan jouw/jullie liefde voor het kindje en de blijvende verbinding met hem of haar
 • Opstellingen om het kindje op systemisch niveau de juiste plek binnen de familie te geven
 • Bemiddeling bij conflicten rond het gebeurde
 • Helende verhalen

Als iets jou in het bijzonder aanspreekt (gesprek, helende massage, coaching, opstelling, familiegesprek, ritueel...) dan kan je een sessie daarvoor boeken, anders starten we met een gesprek en bekijken we samen wat verder ondersteunend kan zijn voor jou/jullie. Meer info: 0485 386 181.

afspraak maken
Familieopstelling sterrenkinderen
   
Bij familieopstellingen blijkt vaak hoe vergeten familieleden een sterke invloed hebben op de volgende generaties. Dat geldt ook voor kinderen die tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte overleden zijn (sterrenkinderen) en waarover niet meer gesproken werd of die nooit gekend geweest zijn.

Zijn er in jouw familie kinderen die zeer jong overleden zijn? Of heb je het gevoel dat er overleden kinderen zijn waarover niet gesproken wordt? Voel je je op één of andere manier verbonden met die kinderen? En heb je enige ervaring met familieopstellingen?

Tijdens deze dag doen we enkele opstellingen rond dit thema en hoe dit mogelijks een rol speelt in jouw leven. We sluiten de dag af met een klein ritueel rond de onzichtbare kinderen waarbij we hen de plek geven die hen toekomt.

Ik werk al enkele jaren met systemische opstellingen en volgde vorig jaar een jaaropleiding tot familieopsteller bij Hilde Van Bulck (The New Life Experience). Ik maakte een eindwerk rond de 'onzichtbare' kinderen in mijn familie. 


Wanneer? donderdag 6 december 2018, van 10u tot 17u
Prijs? 75 euro
Waar? Praktijk Iza-men, Blauwesteenstraat 63, Heusden
Inschrijven voor familieopstelling sterrenkinderen

Workshop aanraking bij oudere mensen en stervenden

Naarmate mensen ouder worden, wordt de tastzin terug belangrijker. Zo kan het gebeuren dat mensen die voordien weinig behoefte hadden aan fysiek contact, daar op latere leeftijd wel van genieten. Door de aanmaak van oxytocine speelt massage ook een rol bij de vermindering van stress en pijn en van gevoelens van eenzaamheid.

Ook bij stervenden heb ik zeer goede ervaringen met massage van handen en voeten. Als woorden ontoereikend zijn of onmogelijk geworden zijn, is een vlinderzachte aanraking een mooie manier om ook in de laatste dagen en uren verbonden te blijven.

Een hartverwarmende workshop voor professionelen of voor mensen die deze massage bij vrienden of familie willen toepassen.

Wanneer? vrijdag 18 januari 2019, van 10u tot 17u
Prijs? 110 euro
Waar? Praktijk Iza-men, Blauwesteenstraat 63, Heusden

Deze vorming kan ook aangevraagd worden op maat van je organisatie.

inschrijven voor workshop aanraking oudere mensen en stervenden

Lichtcirkelmeditaties en lichtavonden

In een lichtcirkelmeditatie stretchen we onze innerlijke zintuigen om onze verbinding met overleden geliefden te ervaren. 

Wanneer? woensdag 9 januari 2019, woensdag 20 maart 2019, woensdag 8 mei 2019, woensdag 3 juli 2019 telkens van 19u30 tot 21u

Nieuw zijn de lichtavonden voor rouwenden. Met meditatieve en creatieve technieken scheppen we een veilige, warme bedding voor wat er zich allemaal aandient in jouw leven en geven we ruimte aan jouw persoonlijke rouwverhaal. Zodat er in de duisternis van het verlies geleidelijk aan een nieuw licht(je) zichtbaar kan worden.

Wanneer? woensdag 12 december 2018, 20 februari 2019, 3 april 2019, 12 juni 2019 telkens van 19u30 tot 21u

Waar? Praktijk Iza-men, Blauwesteenstraat 63, Heusden


Meer lezen

inschrijven voor lichtcirkelmeditatie of lichtavond

                                            Meditatie

Onnodig je te vertellen dat we in een boeiende maar uitdagende tijd leven met veel prikkels en allerhande verwachtingen en verantwoordelijkheden. Een tijd waarin het dus belangrijk is om je draagkracht voldoende te bewaken.

Elke vrijdag om 17u30 (behalve in schoolvakanties) kan je een uurtje mee komen mediteren. Geestelijk ontspannen het weekend in! Gewoon even aanmelden vòòr de middag via mail of sms.

Alle praktische info vind je op de website.

Wanneer? vrijdag van 17u30 tot 18u30
Prijs? 12 euro
Waar? Praktijk Iza-men, Blauwesteenstraat 63, Heusden

Iza-men is een praktijk voor persoonlijke groei, familiale bemiddeling, rouw- en stervenszorg.

Ik sta mensen in moeilijke en uitdagende situaties bij zodat ze weer verder kunnen op eigen kracht en er uit hun crisis ook iets moois en verrijkends kan ontstaan. Dat doe ik door rust en helderheid te brengen en te verbinden waar nodig. 

Voor meer info:

www.izamen.be of anja@izamen.be of 0485 386 181

Wil je graag nieuwsbrieven van Iza-men blijven ontvangen, dan kan je hier inschrijven op mijn mailinglijst.


Terug naar de inhoud