School van Ayurveda in samenwerking met Ashtamgam, een Indisch Ayurveda instituut uit Kerala, Zuid-India. - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

School van Ayurveda in samenwerking met Ashtamgam, een Indisch Ayurveda instituut uit Kerala, Zuid-India.

Juni 2018 > Week 26
Naamloos 1

Na de vakantie gaan we van start met een vernieuwd opleidingspakket! www.lies-ameeuw.com/nl/agenda


Vernieuwd opleidingsaanbod

School van Ayurveda in samenwerking met Ashtamgam, een Indisch Ayurveda instituut uit Kerala, Zuid-India.

De school van Ayurveda gaat samenwerken met Ashtamgam, een nieuw instituut voor Ayurveda dat gevestigd is in Kerala, Zuid-India. Door dit initiatief kunnen wij de authentieke, eeuwenoude Ayurvedische kennis nog beter integreren met moderne technologieën en wetenschap. Want wat de moderne wereld nu vraagt is een medische wetenschap die aansluit bij de behoeftes van vandaag.

Tegelijkertijd laat men die oeroude kennis hand in hand gaan met de moderne wetenschap en daarmee sluit het bijzonder goed aan met dat wat ik met de School voor Ayurveda wil bereiken. Door dit initiatief kunnen we de Ayurveda in de hedendaagse context plaatsen en gezondheidszorg bieden die enerzijds stoelt op kennis die zich al eeuwenlang bewezen heeft en anderzijds goed in deze moderne tijd past.
Deze samenwerking ervaar ik dan ook als een geschenk voor mijzelf, voor mijn leerlingen en voor hun huidige en toekomstige cliënten. Met dit initiatief zetten Asthamgam en de School voor Ayurveda een grote stap in de richting van dat wat in het motto van Ayurveda wordt weergegeven:

Lokah samastuh sukhino bhavantu
“Moge alle wezens overal gelukkig en vrij zijn, en moge de gedachten, woorden en acties van mijn eigen leven op enige wijze bijdragen aan die vrijheid voor allen.”


Eénjarige opleidingen

Ayurvedisch voedings- en leefstijlconsulent

Deze opleiding geeft je de basisinzichten van de Ayurveda omtrent voeding -en leefgewoonten, zowel praktisch als theoretisch.


Ayurvedisch massagetherapeut & pancha karma


In de Ayurvedische geneeswijze spelen voeding en kruiden een belangrijke rol, maar dit is niet het enige. Hiernaast is het gebruik van medicinale olie essentieel, dit wordt bij deze geneeswijze dan ook heel veel gebruikt. Het wordt vaak toegediend in de vorm van massages.

 


Polsdiagnose

Polsdiagnose, is de ultieme methode om een Ayurvedische body mind diagnose te stellen van een persoon. Een goede diagnose is de basisvan een goede, juiste, efficiënte behandeling.  Ayurveda is een prachtig model, om body en mind en de verbinding en het samenspel tussen beide te begrijpen. Vierjarige therapeutenopleiding


De opleiding tot volwaardig Ayurvedisch therapeut bestaat uit vier blokken :

1° jaar | Ayurvedisch voedings- en leefstijlconsulent inclusief 3 dagen stage
2° jaar | Ayurvedisch therapeut: Ayurvedische anatomie en fysiologie (subdosha's en dhatu's) inclusief 4 dagen stage
3° jaar | Massage en Panchakarma inclusief 4 dagen stage
4° jaar | Ayurvedische pathologie, stage en eindwerk


Voor alle info & alle nieuws: www.lies-ameeuw.com of mail naar info@lies-ameeuw.com of jill@lies-ameeuw.com

Terug naar de inhoud