Stel jij je beslissingen uit of maak je duidelijke keuzes? - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Stel jij je beslissingen uit of maak je duidelijke keuzes?

Oktober 2020 > Week 41
Stel jij je beslissingen uit of maak je duidelijke keuzes?
Inspiratiemail van Hilde Van Bulck

Hilde Van Bulck

'Teams, bedrijven en scholen naar hun essentie brengen,
is mijn essentie.'

Stel jij je beslissingen uit of maak je duidelijke keuzes?
Een frisse kijk voorbij stress op school. Start op 14 oktober.

Editie oktober 2020 
Beste leerkracht, directeur, zorgcoördinator, clb-medewerker ...

Zaken uitstellen, doe jij dat wel eens? Het kan zijn voordelen hebben. Op dat moment doe je misschien andere dingen die je nuttiger vindt en die anders niet gedaan zouden geraken. Of terwijl je uitstelt, pruttelen er creatieve ideeën in je brein. Of door het uitstellen heb je een vollediger beeld verworven dat je helpt om een beslissing te nemen. 

Aan de andere kant kun je flink wat stress overhouden als je jezelf er maar niet toe kunt aanzetten om een taak af te werken of een beslissing te nemen. Op de achtergrond blijft het thema als een onophoudelijke ruis aan je trekken. Ik zie het regelmatig bij cliënten, zeker in deze coronatijden. Ze hebben interesse om zich verder te ontplooien en deel te nemen aan een opleiding die hen interesseert, maar ze wachten, en wachten, en dan als de opleiding al gestart is of volzet is, krijg ik een mail of een telefoon. Of ze er nog bij kunnen? Maar dan is het te laat en wordt het plan opnieuw uitgesteld. 

Het laatste wat je nu wilt, is gestrest aan het werk zijn door een gemis aan tools die je werk gemakkelijker maken. Toch is dat de toon die ik bij leerkrachten en directeurs hoor. Wat gaat er nog allemaal komen? Ga ik het wel aankunnen? Zal ik gezond blijven? Blijven mijn collega's en de leerlingen gezond? Gaan we moeten sluiten? In quarantaine gaan? Hoe gaan de leerlingen reageren als ze nog lang een mondmasker moeten dragen? Wat doen de dagelijkse coronacijfers met mij? In de leraarskamer zijn er tegengestelde meningen. Wat moet ik ermee? Hoe blijf ik staan? Hoe blijf ik innerlijk vrij? Wat kan ik doen om gezond te blijven en me toch niet te isoleren? Hoe blijf ik plezier hebben in mijn job op deze manier? Welke innerlijke en uiterlijke keuzes moet ik maken? En wanneer? 

Beste directeur, leerkracht, zorgcoördinator en andere onderwijsprofessionals. Het is normaal dat deze vragen je bestormen. Je bent niet de enige bij wie dit gebeurt. De vraag is echter of het wel gunstig is om gestrest aan het werk te zijn. Ik weet dat het anders kan. Ik weet dat het anders nodig is voor iedereen en zeker ook voor de leerlingen. Ik weet dat je ondanks het angstklimaat dat wordt geschapen je een krachtige ommezwaai kan maken. Niet door pillen te nemen tegen de stress, maar op een andere deugddoende manier. 

Het is mogelijk om de stress om te zetten in ontspanning, welbevinden, goesting om je werk te doen, vrolijk te zijn en creatief uit de hoek te komen. Je moet er zelfs niet ver naar gaan zoeken. De oplossing ligt onwaarschijnlijk dichtbij en is eenvoudiger dan je denkt. 

Ben jij ook zo iemand die niet bij de pakken blijft zitten? Iemand die niet bang is om een nieuwe weg in te slaan? Iemand die het nieuwe samen met de collega's durft ontwikkelen? Als jij zo iemand bent, die bewust aan de slag wil gaan met jezelf en met de mogelijkheden die je in je hebt... Als jij zo iemand bent, die streeft naar een bewustere aanpak in bewustere scholen om leerlingen op een bewustere manier te begeleiden, dan heb ik een aanbod voor jou. Het nieuwe normaal zal er dan anders uitzien dan men nu beschrijft. Het zal een wereld van mogelijkheden en kansen openen. 


Maak het jezelf gemakkelijker. Maak jezelf enkele inzichten rijker die je reuzenstappen doet zetten naar een mooi en liefdevol onderwijs waar iedereen zichzelf mag zijn. Neem deel aan 'Een systemische kijk voorbij stress op school' en stel je daarbij voor hoe je verlangen werkelijkheid wordt. Wik en weeg, maar wacht niet te lang. Op is op. Vol is vol. Volgende woensdag starten we...

Stressvrije en creatieve groeten

Hilde Van Bulck

 
THE TEACHING EXPERIENCE
EEN SYSTEMISCHE KIJK VOORBIJ STRESS OP SCHOOL

Het traject 'Een systemische kijk voorbij stress op school' biedt je de tools aan om in je lerende kracht te blijven staan en je stress om te zetten in ontspanning en creativiteit. Geschikt voor alle onderwijsprofessionals. Start 14 oktober. Kom niet alleen. Versterk je team. Groei samen met een collega. Lees meer... 
 
Start: woensdag 14 oktober 2020 
15 u tot 21 u
Voor wie? Lees meer...

Wat neem je mee? Lees meer...

Wat deelnemers zeggen:
 • Na de opleidingsdag kwamen de leerlingen uit het tweede BSO me vragen of ik ook vond of het rustiger was geweest tijdens de les. Ze wisten niet dat ik de opleiding volgde. (Nadia - Leerkracht LO)
 • Afgelopen week had ik voor het eerst echt oogcontact met het meisje uit mijn klas dat mij geholpen heeft een stuk van mijn eigen puzzel te zien. Ontroerend en wederom dankbaar. Dank je wel nogmaals voor jouw begeleiding (Angelique - Leerkracht)
 • Wel, de dag nadien leek het alsof er met de pester écht een wezenlijk verschil was tegenover de week ervoor. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven, maar voor mij leek het alsof we met hémzelf hadden gewerkt. Frappant toch hé? (Ine - Klastitularis)
Ik reserveer mijn plek bij 'Een systemische kijk voorbij stress op school' en vergroot mijn professioneel welbevinden.
ONDERWIJSOPSTELLINGEN,
EEN 360°-KIJK OP SCHOOL- EN KLASSITUATIES

Wat deelnemers zeggen...
 • Ik volgde de opstellingen voor het onderwijs en ben nog steeds onder de indruk ervan. De inzichten die ik er kreeg, had ik volgens mij op geen enkele andere manier kunnen krijgen. Er zijn weinig nascholingen die zoveel impact hebben gehad op mijn dagelijkse functioneren als leerkracht als deze. Els Vandingenen
 • Na deze 'wauw' onderwijsopstellingendag kon ik weer het verlangen en vuur in mij voelen branden en werd ik er opnieuw aan herinnerd waarom ik kleuterjuf ben geworden. Line Willaert
 • Ik reageer nu pas omdat ik zeker wou zijn dat het effect blijvend was. Ik voel me bij het lesgeven zo veel meer gegrond. Ik sta er beter en kan strikter maar ook rustiger zijn. Ik ben ook duidelijker. Bernadette Fryns
 • Toch niet onbelangrijk! Vorige week maandag werkte ik opnieuw met het kind waarvoor ik een vraag stelde. Heel bijzonder!  Er was voor de eerste keer oogcontact met dit kind!! Ze werkte mee en er was geen weerstand! Wat fijn om deze ervaring te hebben. Katrien Meerts
 
Ik reserveer mijn plek bij de onderwijsopstellingen en verruim mijn professionele inzichten en ervaring.

Hilde Van Bulck uitnodigen en boeken, live and online.

 • Een opleiding als coachingstraject op school.
 • Een tweedaagse Teaching by being op school.
 • Een studiedag over onderwijsopstellingen op school.
 • Een demo-lezing over onderwijsopstellingen op school.
 • Een webinar voor jouw team. 
 • Vip-coaching voor leidinggevenden, live of online.
 • Pedagogische coaching voor leerkrachten, live of online.
Ik heb interesse om Hilde Van Bulck te boeken en wens meer info.
DE EIGENWIJZE KIKKER - HET GEHEIM VAN LESGEVEN EN OPVOEDEN staat boordevol tips en oefeningen die je helpen om stevig in je schoenen in de klas te staan. Ze beantwoorden aan de behoefte aan een groter bewustzijn op school en een eenvoudige manier om plezier te blijven houden in de job. 
Ik bestel De eigenwijze kikker.
INSPIREREND LEZEN

Publicaties over onderwijsgerelateerde onderwerpen.
Blogs over onderwijsgerelateerde onderwerpen
Kalender 
Ontdek de activiteiten bij de andere 'experiences'.

Prachtige mensen,


Laten we samen liefdevol en op een zachte manier naar onszelf en anderen kijken. Laten we de blik richten op dat wat perspectief en kracht geeft. Laten we individueel groeien. Dan groeien we collectief vanzelf. Laten we de scholen ondersteunen zodat onze kinderen opgroeien in een sfeer van vertrouwen. 

Van harte

Hilde

Dankjewel

Beste lezer,
Als je zelf niet in het onderwijs werkt, maar je kent iemand die dat wel doet en interesse kan hebben in bovenstaande opleiding, dan ben ik je heel dankbaar als je deze inspiratiemail onder zijn/haar aandacht wilt brengen. 

Met levenslustige groet
Hilde Van Bulck

Spreker - Schrijver - Facilitator opstellingen - Organisatie-adviseur

Global Living in Awareness

'Awareness is now'


Global

Hoe kun je als individu bijdragen aan een krachtige en liefdevolle wereld? Door elke stap die we zetten in het ontwikkelen van ons innerlijk leiderschap inspireren we onze omgeving. De resultaten ervan inspireren weer anderen die het op hun beurt verder verspreiden in hun familie, bij hun vrienden en hun professionele contacten. Scholen, organisaties en bedrijven hebben de mogelijkheid om ‘bewust aanwezig zijn’ op grote schaal te verspreiden. Heel de wereld wordt erdoor geïnspireerd. We streven naar een collectief bewustzijn waarin alle aspecten van het leven als belangrijke waarden centraal staan. Dit vraagt (wereld)leiders die bereid zijn om de collectieve ontplooiing van hun bevolking te stimuleren en de samenleving harmonisch te heroriënteren vanuit eenheidsbewustzijn.
 

Living

Streven naar de perfecte work-life balance is niet meer aan de orde. We zijn vooral op zoek naar een kwaliteitsvol en vreugdevol leven dat ons een diepe voldoening geeft op alle vlakken en ruimte geeft aan onze diepere missie.
 

Awareness

We gaan opnieuw de verbinding aan met onze onze essentie en ons authentieke zelf. Vanuit onze bewuste aanwezigheid geven we uitdrukking aan onze levensmissie. We doen dit niet alleen. Op grote schaal worden we wakker. Ontwaken en bewustzijn gaan hand in hand en dragen bij aan een leefbaardere en liefdevollere wereld voor iedereen. We geven dit als een geschenk door aan de volgende generaties.
Website
Email
LinkedIn
Facebook
Instagram
Medium
YouTube
Copyright © 2020 Hilde Van Bulck - Samtati BV, Alle rechten voorbehouden.
Dit is de inspiratiemail van Hilde Van Bulck - www.hildevanbulck.com


Terug naar de inhoud