Tips voor een goede mail - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Tips voor een goede mail

Het gebruik van spammy uitdrukkingen, zoals “Once in a lifetime oppportunity”
Overdrijven met uitroeptekens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HET GEBRUIKEN VAN ENKEL HOOFDLETTERS, WAT OVEREENKOMT MET ZEER HARD SCHREEUWEN (vooral in de onderwerpregel)
Overdrijven met veel verschillende kleuren lettertypes
Niemand houdt van rommelige HTML-code. Je contacten kunnen te maken krijgen met weergaveproblemen, en spamfilters zijn er allergisch voor. Gebruik nooit slordige HTML-code, door tekst rechtstreeks uit een word-bestand te kopiëren, of zelfs een word-bestand om te zetten naar HTML. Zorg voor goed gestructureerde, simpele code.
Het woord “test” in de onderwerpregel gebruiken
Een (test)bericht naar veel verschillende ontvangers binnen één bedrijf sturen (de firewall van de ontvanger kan denken dat het om een spam aanval gaat)
Gebruik een tekstversie. Dat is een alternatieve versie van je e-mailbericht met enkel tekst. Vroeger werd deze gebruikt wanneer het ontvangende toestel geen HTML ondersteunde. Dit komt gelukkig nog maar weinig voor. Spamfilters houden wel nog altijd veel van tekstversies. Spammers nemen hier meestal niet de moeite voor. Jij dus beter wel!
Zorg voor een goede segmentatie. Wanneer je bijvoorbeeld een Nederlandstalig e-mailbericht verstuurt terwijl de taal in de Outlook van de ontvanger staat ingesteld op Frans, beschouwt Outlook dit nogal eens als spam.
Ruim je bounces op. Gelukkig gaat dit in Flexmail automatisch. Een contact dat drie keer achter elkaar terugkeert met dezelfde foutcode, krijgt de status ‘bounced out’. Zo alarmeer je geen spamfilters.
Overdrijf niet met symbolen. Gebruik dus niet @ in plaats van op of bij. Gebruik ook maar één €-teken, en gebruik het niet in de plaats van het woord ‘geld’.
Schrijf je call to actions engagerend en interessant. Gebruik dus niet overall “KLIK HIER”.
Zet geen ‘Re’ of Fw’ in je onderwerpregel om je contacten wijs te maken dat je verdergaat op een vorig gesprek.
Stuur nooit vanuit een no-reply adres.
Gebruik geen te zware afbeeldingen in je mailings.
Terug naar de inhoud