We kijken uit naar deze maand oktober - Atma Bhakti - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

We kijken uit naar deze maand oktober - Atma Bhakti

Oktober 2018 > Week 40
Naamloos 1

Atma Bhakti - Centrum voor innerlijke groei

Eikenlaan 24, 9070 Destelbergen (bij Gent, België)

atmabhakti.be

Email: johan.morel@skynet.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om niets te missen. 

We kijken uit naar deze maand oktober!

 

Het is een maand van bijzondere momenten met drie uitschieters:
-Navarathri (Volgens de Hindoe cultuur 9 nachten (10 dagen) voor moeder aarde, de moeder in de vorm van Kali)
-het concert van Turkantam
-en de workshop van Gerrit Gielen!
Hieronder vind je over deze momenten meer uitleg!
Hiernaast doen we uiteraard maandelijks het bespreken van een boek van Pamela Kribbe en de lichtcirkelmeditatie (die een week later valt!), wat werkelijk momenten zijn van verdieping.

 

 

           

Wij vieren dit jaar opnieuw Navarathri in ons centrum! Elk jaar opnieuw is dit zo een krachtige periode van aarding, vreugde, stilte en bezinning.
In India vieren ze elk jaar de herfst Navarathri bij het binnenhalen van de oogst. Navarathri is een feest dat 10 dagen lang duurt. Nava betekent 9, tijdens deze 9 nachten (10 dagen) komen er 3 vormen van de moeder aan bod. De eerste 3 zijn gewijd aan Durga; als je het innerlijk beleeft, kan er tijdens deze 3 dagen veel negativiteit getransformeerd worden, daarna is het de beurt aan de moeder Lakshmi, die staat voor harmonie en welzijn. De laatste 3 dagen zijn gewijd aan de moeder Saraswati - zij die inspireert - wat je ook als een nieuw begin kan ervaren. De tiende dag is het "Vijaya Dhasami" waarbij het licht onze mindere gewoonten overwint.
Het is een manier van bewust één te worden met jouw goddelijke vonk en moeder aarde. De aarde is onze moeder en zorgt voor ons in alle geborgenheid en brengt ons tot onze ware schittering. 

Hoe doen we dat? Iedere avond zingen we bhajan/kirtan en doen we een puja (ritueel) op het Kali beeld die we kregen van onze leraar. Tijdens de puja zingen we ook mantra's, een pure vorm van (kundalini) yoga die de geest stil maakt.

Iedereen is welkom, je hoeft niet op voorhand in te schrijven, we vragen 5€ bijdrage per dag.

 

 

           

Net na Navarathri zal het concert van Turkantam doorgaan op 21 oktober. De tickets gaan vlug, maar er zijn zeker nog plaatsen beschikbaar. Reserveer ze nu en nodig vrienden en familie uit.
Samen kirtans zingen met Turkantam werkt heel aanstekelijk. Hij vond een manier om, via het zingen, diepe vreugde te ervaren in zijn hart en steekt het aan in de harten van ieder aanwezige. Voor god zingen betekent eigenlijk, het goddelijke in jezelf eren, jezelf toe te laten op deze prachtige aarde. 
Deel gerust de flyer van het Turkantam concert met familie en vrienden!

 

Gerrit Gielen is de man van Pamela Kribbe, beide hebben apart en samen een zeer mooie, innerlijke spirituele weg afgelegd. Gerrit heeft een website waar hij zijn gedachten, ideeën en inspiratie deelt met de wereld. 

Hier een stukje tekst geschreven door Gerrit over innerlijk leiderschap door integratie van mannelijk en vrouwelijk:
"Er is sprake van innerlijk leiderschap als je gedachten voortkomen uit je diepste bron – en die bron is liefde. Vanuit die bron ben jij, is jouw innerlijke wereld, het uitgangspunt. Gedachten die voortkomen uit een externe bron zoals prikkels of verwachtingen vanuit de wereld om je heen, hebben niet jou als uitgangspunt, maar iets buiten jou, een externe bron, die angst en spanning veroorzaakt. Daarmee geef je je macht uit handen.

Bij innerlijk leiderschap denk en handel je vanuit liefde. Maar wie is in staat op deze manier te denken en handelen? Zijn wij niet allemaal min of meer in de greep van onze angsten? ..."

Wij hebben zelf al verschillende workshops bij Gerrit gevolgd in Nederland en zijn enorm enthousiast over zijn eenvoud en zijn kracht om tot de juiste ervaring te komen.
Voor de workshop met Gerrit Gielen zijn er ook nog 4 plaatsen vrij op 27 oktober.

 

 

We hebben enkele Tara beelden (1, 2 en nog meer bij ons thuis) en andere Hindoe beelden (Ganesh, Shiva,...) te koop.
Het beeld op de foto is 45cm hoog (34cm breed), bezet met steentjes in verschillende kleuren en kost 520 euro. Een prachtig beeld. Deze Tara's zijn echt zo gracieus, vrouwelijk en je voelt dat ze klaar staan om je te helpen :)

Wat uitleg over Tara

"Een Tara is in het boeddhisme een vrouwelijke vredemanifestatie van verlichtende wijsheid. Er zijn 21 verschillende gedaanten die allen Tara heten in alle kleuren van de regenboog, zoals de Groene Tara en de Witte Tara resp. de godheden van het moederschap en van het handelen. In deze twee favoriete gedaanten zit ze op een troon van lotus en maan en wanneer ze een been uitsteekt dan betekent dit dat ze gereed is tot handelen.

Tara betekent letterlijk de redster. In het boeddhisme is Tara een uitstraling van de bodhisattva Avalokitesvara. Ze is ontstaan uit tranen van Avalokitesvara, die vloeiden uit compassie met alle wezens. Tara is daarom bovenal de essentie (godheid) van het medeleven. Zij is de moeder van het Tibetaanse volk en staat bekend als een vrome koningin of gemalin. Roep haar aan of pak haar mandala en zij komt aanvliegen om te helpen."

 

Vanaf 3 oktober hangen enkele schilderijen van ons voor een maand in het restaurant de Rozenobel in Antwerpen. Kom zeker eens langs voor onze schilderijen maar zeker en vast ook voor het uitgebreid vegetarisch buffet dat naar ons weten geen enkel ander restaurant overtreft!!
Op onze Facebook pagina JoLi kan je meer van onze schilderijen zien!

 

Een overzicht van komende activiteiten

Navarathri - woensdag 10 tem vrijdag 19 oktober
Turkantam - zondag 21 oktober om 14u

Lichtcirkelmeditatie -  maandag 22 oktober om 20u
Workshop Gerrit Gielen - zaterdag 27 oktober om 11u

Kirtan zingen! - zondag 28 oktober om 10u30
Bespreking boek Pamela Kribbe - maandag 5 november om 20u
Yoga - wekelijks op dinsdag (Kundalini en Hatha)

Tot op één van de volgende programma's!
Warme groeten,
Johan en Lieve
 

 

Terug naar de inhoud