Zielsgerichte psychologie - 1 extra plaats - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Zielsgerichte psychologie - 1 extra plaats

Augustus > Week 35
Naamloos 1

Diepgaande Opleiding Zielsgerichte Psychologie

 

vanaf 18 september in Antwerpen

 

1 extra plaats

 

 

 


Beste,

 

Vanaf 18 september gaat de opleiding zielsgerichte psychologie van start. Er is nog 1 plaats beschikbaar.

U bent warm uitgenodigd om mee in een verdieping en ontsluiering te staan van de ziel en het bewustzijn.

 

Hartelijke groet,

Stefan Van Meirhaeghe

www.agapea.be

 

 

 

Diepgaande Opleiding Esoterische Psychologie

De Leer van de 7 Stralen

(naar de esoterische werken van A.A. Bailey en Meester Djwhal Khul)

 

Deze opleiding brengt u in een diepgaande kennis van de esoterische psychologie en een ervaringsgewijs contact met de 7 Kosmische Stralen, de 7 kwaliteiten van manifestatie, doorheen de begeleide meditaties. Je krijgt een ruim en verhelderend begrip van het menselijk bewustzijn en de evolutieve weg van groei die elk van ons aflegt.

De opleiding bestaat uit 15 intensieve lesdagen die een voelbaar helende en transformerende uitwerking zullen hebben op het bewustzijn. Elke Straal wordt gedurende 2 opeenvolgende dagen bestudeerd en doorleefd. Op deze manier zal de kracht en schoonheid van elke Straal een bijzondere uitwerking en openbaring kennen in ons bewustzijn als persoon, als ziel en in ons hogere Zelf en bijgevolg de Weg naar zelfrealisatie verder ontvouwen. U leert de stralen op magische wijze te hanteren en wordt een helend kanaal voor uw omgeving.

Op de eerste dag van elke Straal wordt er een uitgebreide toelichting gegeven en wordt de praktische uitwerking in het dagelijkse leven bestudeerd, gevolgd door meditaties die ons in een tastbaar contact met de energie van de welbepaalde Straal brengen. De tweede dag staat in het teken van het helende aspect van elke Straal. We laten de Straal diepgaand doorwerken doorheen de verschillende lagen van het bewustzijn door intensieve meditatie, contemplatie en uitwisselende oefeningen.

 

De esoterische psychologie is een psychologie die de oorzaken van elke gebeurtenis wenst te verduidelijken vanuit het perspectief dat alles bewustzijn is en niets zonder oorzaak gebeurt, niets zonder reden gebeurt. De psychologie is gebaseerd op de 7 stralen, de 7 energieën die verantwoordelijk zijn voor elke manifestatie, waaronder ook de vormelijke manifestatie en relationele interacties. 

De buitenwereld is een gevolg van het innerlijk leven en de esoterische psychologie wenst de buitenwereld te begrijpen vanuit haar innerlijke oorsprong. Hetzelfde geldt voor onszelf als ziel en bewustzijnsvonk, we maken evenzeer naadloos deel uit van wat wij de innerlijke en buitenwereld noemen.

 

Deze module beoogt een grote verdieping van uw bewustzijn en opent het bewustzijn en haar gevoeligheid voor de meer subtiele werkelijkheid. Elke Straal heeft een diepe helende uitwerking op de verschillende gebieden van ons bewustzijn, namelijk het fysiek-etherisch, emotioneel en mentaal gebied, en eveneens op de spirituele lichamen van ons Hogere Zelf.

 

Data

18/09/2020

vrijdag

Straal 1 - Wil, Doel en Kracht

19/09/2020

zaterdag

Straal 1 - Verdieping en integratie

16/10/2020

vrijdag

Straal 2 - Liefde-Wijsheid

17/10/2020

zaterdag

Straal 2 - Verdieping en integratie

13/11/2020

vrijdag

Straal 3 - Actieve Intelligentie of Licht

14/11/2020

zaterdag

Straal 3 - Verdieping en integratie

18/12/2020

vrijdag

Straal 4 - Harmonie door Conflict, Schoonheid

19/12/2020

zaterdag

Straal 4 - Verdieping en integratie

15/01/2021

vrijdag

Straal 5 - Concrete Kennis of Wetenschap

16/01/2021

zaterdag

Straal 5 - Verdieping en integratie

12/02/2021

vrijdag

Straal 6 - Toewijding en Abstract Idealisme

13/02/2021

zaterdag

Straal 6 - Verdieping en integratie

19/03/2021

vrijdag

Straal 7 - Orde en Magie

20/03/2021

zaterdag

Straal 7 - Verdieping en integratie

01/05/2021

zaterdag

Synthesedag

 

Gelieve ook 30 april - 1 mei te reserveren als extra datum in het geval er een wijziging in de kalender zou dienen te gebeuren.

 

Programma

10u00-17u00

Hemelstraat 4, Antwerpen

 

Bijdrage

2677eur

Bedragen zijn incl. 21% btw, inclusief audio opnames. Uw inschrijving is volledig eens de betaling werd ontvangen op het rekeningnummer BE02739018841340 (shambhala) met referentie "naam opleiding + naam cursist".

Er is geen voorkennis vereist, noch ervaring met meditatie. Er is 1 extra plaats beschikbaar.

 

Online

Indien u de wens heeft deze opleiding online te volgen, kan dit via Zoom. Gelieve dit bij uw inschrijving mee te delen.
Overige jaaropleidingen vanaf september

 

 

De Krachten van de ziel

 

Tijdens deze 10 dagen bestuderen we de oeroude esoterische wetenschap van de Raja- of Koningsyoga, ook gekend onder de yoga sutras van Patanjali. We bestuderen in detail dit Oosters meesterwerk dat een haarfijne beschrijving voorziet van de geestelijke oefeningen op de spirituele weg en vertalen deze kennis naar begrip en integratie doorheen de begeleide meditaties. Zo bouwen we het contact met de ziel en het hogere Zelf en alle magische vermogens die daarmee gepaard gaan.

 

Meer informatie? Gelieve op de titel te klikken.

 

 

 

 

Esoterische Astrologie

 

Elke cyclus van een dierenriemteken is een bijzondere gelegenheid om te groeien in de aspecten of kwaliteiten van dat specifieke teken. Tijdens deze cursus krijg je elke dag een uitgebreide toelichting rond het dierenriemteken dat op het moment van volle maan in uitstraling staat en wordt er gemediteerd op de verschillende aspecten van dit teken. Je krijgt een inzicht hoe dit teken zich kan uitwerken in je praktische leven en waar de gelegenheden van innerlijke groei liggen. Hierdoor kan je steeds bewuster meewerken aan je bewustzijnsgroei en die van anderen, doorheen een grondig begrip van de transfigurerende invloed van elk teken. Om deze opleiding te volgen, dient er een voorkennis van de 7 stralen te zijn.

Meer informatie? Gelieve op de titel te klikken.

 

 


Terug naar de inhoud