Zit minder in je hoofd en meer in je lichaam met Taiji Wuxigong - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Zit minder in je hoofd en meer in je lichaam met Taiji Wuxigong

augustus > Week 34
Naamloos 1

Wil je minder in je hoofd zitten en meer in je lichaam?

Ontwikkel je lichaamsbewustzijn en verbeter je houding.

 

Taiji Wuxigong (spreek uit ‘taidzi woesjikong’) is een Chinees systeem van oefeningen. Gebaseerd op Taiji (spreek uit ‘taidzji’), een gevechtskunst, geeft Taiji Wuxigong vooral aandacht aan het verbeteren van de algemene gezondheid door het bewust veranderen van je lichaamshouding.

Drie componenten zijn essentieel: lichaamsbewustzijn, lichaamshouding en verminderen/afvoeren van pijn en spanning.

 

Hoe staan en zitten we in het dagelijkse leven? Hoe kunnen we door veranderingen in onze houding ervoor zorgen dat we minder spanning, ongemak en pijn ervaren? Hoe kunnen we minder in ons hoofd zitten en meer in ons lichaam? Hoe kunnen we stress verminderen? Hoe ontspannen we ons lichaam zodat we ons energieker en lichter voelen?

 

Dit zijn allemaal vragen waarop je een antwoord krijgt in Taiji Wuxigong lessen. Met naast oefeningen ook simpele tips om in het dagelijkse leven je lichaam beter te gebruiken.

 

Bewust met je lichaam omgaan is een eerste stap om gezond te zijn en te blijven. Door Taiji Wuxigong te beoefenen, verbeter je je lichaamshouding. Dit is de tweede stap naar een meer ontspannen leven. Je wordt je bewust van je lichaam: welke basishouding je het beste aanneemt, hoe je je lichaam op de juiste manier gebruikt, hoe je de signalen herkent die het je geeft, hoe je je krachten doseert. Fysieke, emotionele en mentale spanningen krijgen minder kans om je te beïnvloeden, of zelfs ziek te maken. Je ervaart minder stress en bevrijd jezelf van blokkades en spanningen in je lichaam.

 

Wie aan Taiji Wuxigong doet, krijgt een gezondere uitstraling, heeft veel meer energie, voelt zich vrijer en lichter

 

Vanaf september opnieuw wekelijkse lessen met Sofie-Ann Bracke in Antwerpen. Zie activiteiten voor alle data en locaties. Een eerste proefles is gratis.

 

Lees ook mijn laatste blogartikel: Goede houding, belangrijk voor je rug en gezondheid

 

​​

 

Sofie-Ann Bracke,

Lichaamscoach

www.lichaamscoach.be

/ sofie@sofieannbracke.be

GSM: +32 486 931122

 

We are what we repeatedly do. Excellence then is not an act but a habit. (Aristotle)

Terug naar de inhoud