Zomervakantie met spirit? 2020 : zinnige vakantie in eigen land? - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Zomervakantie met spirit? 2020 : zinnige vakantie in eigen land?

Mei 2020 > Week 21
Naamloos 1

Zomervakantie met spirit?  2020 : zinnige vakantie in eigen land?

Het kan met “Een Cursus in Liefde” in VZW Adembenemend-Retouraucentre.

2020 is voor mij een jaar waar ik dankbaar om kan zijn. Ik leerde een prachtig boek kennen waar ik mee vooruit ging: “Een Cursus in Liefde”.

Na “Een Cursus in Wonderen” is “Een Cursus in Liefde” een stuk eenvoudiger. “Een Cursus in Liefde” gaat directer naar je hart. Het boek leert ons in de eerste plaats hart en verstand weer te verbinden en in éénheid te leven. Zo wordt je Leven veel eenvoudiger. Als je dan ook nog de band met je ziel en met de Liefdesbron herstelt, wordt je Leven liefdevol en verbonden. Sommige mensen zullen dit op hun eentje kunnen lezen en beleven. Voor anderen kan het eenvoudiger in een warme groep.

Ik  voel dat ik met dit boek een grote stap voorwaarts heb gezet op het vlak van Zelf-Liefde en Liefde tot alles wat ademt en leeft. Ik vermoed dat we daardoor het hele universum serieus in beroering zetten en zullen zetten, want je hoorde ooit wel het gezegde: “Als ik een grassprietje afsnij, breng ik de kosmos in beroering.”

Ik organiseer hier in Honnay enkele boeiende activiteiten rond dit boek en in deze Corona-tijden geef ik de opleidingen gratis. Ik heb dit boek gratis op mijn pad gekregen, ik geef het gratis door. Dank zij jullie reacties verdiept het voor iedereen en wordt het verrijkend voor allen. Zoals de Cursus in Liefde zegt: geven is ontvangen.

Je betaalt enkel, sober of gul, volgens je kunnen, voor je verblijf.  Je kan hier komen met je tentje, je kan een kamer krijgen, je kan met twee op een kamer als je dit wenst. De min. prijs van 50,- per dag en nacht (40,- voor de kampeerders) is voor verblijf en voor alle bio-maaltijden en niet-alcoholische dranken en tussendoorversnaperingen. Maar zelfs deze min. dagprijs is bespreekbaar, je kan dan bv. helpen met de opruim na het weekend en het klaarzetten voor het volgende weekend. Je mag ter ondersteuning van de VZW ook iets meer geven, want , geef toe, je hebt allicht al cursussen gevolgd die véél duurder waren. Ook al is dit wellicht de ultieme cursus voor ieder van ons. “Een Cursus in Liefde” zien, is sterven (moet nog niet meteen).

Nog wat nuttige info. De Cursus in Liefde nodigt uit om los te laten.

1.      Onze manier van leren, het moet moeite kosten, ik moet het doorgronden, nee, hier wordt uitgenodigd tot moeiteloosheid en ontvankelijkheid met de blije speelsheid van een kind. Meer nog, ons Leven mag soepel en vlot verlopen, we mogen lijden loslaten en in vreugde en dankbaarheid verder leven.

2.      Ons lijden en onze zorgen: gedeelde zorgen worden halve zorgen. Mensen in de groep die veel ergere dingen beleefden, doen het eigen leed relativeren. En zelfs al lijkt mijn leed nu even het grootst, dan nog krijgen wij in dit Leven een Goddelijk leerplan voorgeschoteld, speciaal op mijn maat gemaakt. We moeten en kunnen er dus géén gram aan veranderen. Ik laat alle oordeel los over wat er ook maar met mij gebeurt of gebeurd is. Ik laat ook het oordeel over de anderen los.

3.      Onze valse schaamte. Leer om gewoon iets te vertellen in kleine groep, een ervaring die spontaan naar boven komt tijdens het lezen van een passage uit de Cursus in Liefde. Laat los dat je liever weinig plaats inneemt, laat los dat je graag veel plaats inneemt. De Cursus leert je jouw juiste plaats in te nemen.

Als je met deze Cursus thuis  wilt kennismaken, vind je een uitgebreide bloemlezing op mijn website www.adembenemend.be

Ik wil je wel verwittigen: deze Cursus riskeert je Leven ten gronde te veranderen! Je zult niets of niemand meer nodig hebben buiten jou. Een liefdevolle relatie met je Zelf volstaat. Toch zul je je beter dan ooit verbonden voelen met alles en allen. Speciale relaties kun je loslaten om een heilige en helende liefdesrelatie te starten met je-Zelf, met allen, met het Universum. Je riskeert ook in vrede te sterven op een dag, omdat je diep van binnen aanvoelt dat dit gevoel van verbondenheid in hart, verstand en ziel, met alles en allen, eeuwig is. Ik Ben er voor me-Zelf, voor Jou, voor Eeuwig.

Ik hoop dat je nieuwsgierigheid voldoende geprikkeld is en je bent hier dan ook meer dan ooit van harte welkom.

 

Concreet        2 weekends 1 vakantieweek 2 vervolgweekends

1.      Woe 1/7/20 11u – Vr 3/7 11u “Een Cursus in Liefde”.

2.      Vr 3/7 17u – Zo 5/7 17u “Een Cursus in Liefde”.

3.      Woe 19/8/20 11u-Vr 21/8 11u “Een Cursus in Liefde”2.

4.      Vr 21/8/20 17u-Zo23/8 17u “Een Cursus in Liefde”2.

 

De uitvoerige programma’s vind je op mijn website onder rubriek zomer 2020 cursussen.

5.      vr 3/7 17u tot do 9/7 17u: vakantieweek rond “Een Cursus in Liefde”.

Doe je het graag meer relaxed? Dan ben je welkom op de vakantieweek rond de Cursus. Zo heb je meer tijd voor jezelf en kunnen we samen de mooie streek  ontdekken.

 

 

Hoe ziet een vakantieweek er uit?

Inspiratie en studie in de voormiddag, ontdekken van de streek in de namiddag. Een verrijkende activiteit ’s avonds.

Uitgebreid programma zie website Zomer 2020 cursussen

Praktisch:  je bent ingeschreven na het storten van 50,- voorschot op
rek nr BE31 9799 6240 0255 met vermelding van welke activiteit op welke datum. Je mag meteen ook de volledige som storten of het saldo vereffenen ter plaatse. Voor een weekend min. 100 (min. 80 in eigen tent), voor een vakantieweek min 300,- (min.240,- in eigen tent).
Graag inschrijven voor 20 juni.

Je krijgt deze bedragen meteen teruggestort als onze bewegingsvrijheid weer zou worden teruggeschroefd, maar laat ons hopen van niet!

Iedereen brengt zelf handdoeken en linnen en dons en kussen mee.

Voor 10,- extra krijg je een set van mij.

Er is één dubbel bed voor koppels die graag samen slapen.

Je kan hier ook op vakantie komen als individu of met vrienden. Wil je eens afkomen met je Qigong - Tai chi – Yoga- of Zen- of Mindfulness-groepje, je bent hier hartelijk welkom.

Ik organiseer graag het jaar door weekends voor je groepje (vanaf 4 mensen) rond “Een Cursus in Liefde.”

Van harte welkom in Honnay , plek om te zijn!

Johan Claus

Rue du Centre, 13, 

5570 Honnay           

0497/80 25 47

clausjohan@gmail.com 

www.adembenemend.be

 

 

Terug naar de inhoud